Sisulle uusi toiminnanjohtaja

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ, HARTOLA

Sysmän Sisu on valinnut toiminnanjohtajakseen Jonna Niemisen. Seuran palkkaushanke on vuoden mittainen, ja optio toiselle vuodelle on olemassa. Hakijoita tehtävään oli useampia.

-Saimme neljä hakemusta. Hakijoista Jonna oli ainut, jolle Sysmä ja Sisu toimintaympäristönä olivat valmiiksi tuttuja. Jonnan vahvuudeksi katsoimme vankan toimintakentän tuntemisen, taloushallinnon osaamisen sekä innostuneen otteen liikuntatoimintamme kehittämisessä, perustelee Sisun puheenjohtaja Lilli Rantahakala.

-Toiminnanjohtajan palkkaamisella vapautamme aikaa ja energiaa seuran aktiiveilta monipuolisen toiminnan järjestämiseen. Tärkeä osa toiminnanjohtajan tehtävää on nuorten kanssa liikuntaharrastusten ideointi ja toteuttaminen.

Jonna Nieminen on aloittanut tehtävässä kesäkuun alussa. Hän on kotoisin Orimattilasta ja asunut Sysmässä 11 vuotta. Liikuntaharrastuksissaan hän on pysytellyt harrastepuolella, harrastaen aiemmin muun muassa koripalloa ja karatea. Jonna on suorittanut useita liikunta-alan koulutuksia. Hän on personal trainer, hyvinvointi-, kunto- sekä ravitsemusvalmentaja ja myös ratkaisukeskeinen valmentaja.

-Olen käynyt koko ajan pientä kurssimuotoista täydennyskoulutusta. Haluan kehittää omaa toimintaani, etten vaan jämähdä paikoilleni, Jonna Nieminen toteaa.

Jonnalle lähiseudun liikuntatoiminta on tuttua.

-Olen ohjannut lähikuntien seuroissa, niin Sysmässä kuin Hartolassa. Myös Itä-Hämeen Opistolla olen pitänyt kursseja. Tänä kesänä olen tehnyt Sysmä ja Hartola liikkeelle -hankkeessa töitä. Kurssit olivatkin tosi täynnä ja ne tulevat jatkumaan syksyllä.

-Tämä uusi Sisun osa-aikainen toiminnanjohtajuus sulautuu hyvin muuhun työhöni. Oman yritystoiminnan kautta olen pitänyt esimerkiksi lasten liikuntakerhoja sekä aikuisten ulkotreenejä. Ulkotreenit ovat olleet suosittuja, eikä sieltä jäädä pois sään takia. Useimmat kuitenkin tekevät töitä sisätiloissa.

Jonna kertoo tehtäväkuvaansa kuuluvan seuran tiedotuksen hoitamisen, hallinnolliset asiat sekä nuorten toiminnan kehittämisen. Hän tulee tekemään yhteistyötä myös etsivän nuorisotyön kanssa.

-Jäsenten aktivointi toimintaan on tärkeää. Itse tykkään kovasti ideoida ja kokeilla uutta. Mielikuvani Sisun hallituksesta on freesi ja siellä ollaan valmiita toteuttamaan uusia asioita.

Kuvassa: Jonna Nieminen tykkää ideoida ja kokeilla uutta. Kuva Jonna Niemisen albumi.