Yrittäjyyttä ekoasenteella

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Yrittäjäpariskunta Sari Aho ja Mauno Leppänen ovat muuttamassa Jyväskylästä Sysmään, jonne viimeiset muuttokuormat kulkevat näinä päivinä.

Minkä alan yrittäjiä Sysmä saa paluumuuttajistaan?

Sari Aho on koulutettu ekokampaaja ja tätä ammattia hän on harjoittanut 11 vuotta. Sitä ennen hän toimi 17 vuoden ajan parturi-kampaajana. Ekokampaaja käyttää työssään vain biohajoavia luonnonmukaisia tuotteita, jotka hoitavat hiuksia ja hiuspohjaa.

– En käytä synteettisiä hajusteita enkä kemikaaleja. Hiusten värjäykset suoritan kasvisväreillä ja hiuspohjan hoitoja teen savella ja merilevällä.

Luonto on ykkösasia sekä Sarille että Maunolle ja samasta syystä suurin osa asiakkaista hakeutuu biokampaajalle. Sari uskoo luonnonkosmetiikan kiinnostavan myös sysmäläisiä ja muutamat jyväskyläläisetkin ovat luvanneet jatkaa asiointia hänelle Sysmään saakka.

Mauno Leppäsellä on takanaan vaikuttava ura kuntohoitajana ja hierojana. Hän on kouluttanut itseään säännöllisesti eri hierontamenetelmien saloihin.

– Klassinen hieronta on jäänyt vähälle, sillä eniten harjoitan trigger -hierontaa. Muita hierontalajejani ovat mm. urheiluhieronta, hermoratahieronta ja osteopaattinen mobilisoiva hieronta. Hyvän ammattitaidon takana on aina hyvä anatomian tuntemus.

Sekä Sari että Mauno tähdentävät heidän molempien ammattien olevan asiakkaan suuntaan kokonaisvaltaisia hoitoja, sillä varsinaisen työn ohessa ”pakettiin” kuuluu mm. ravinto- ja kuntoneuvontaa.

Sari Aho ja Mauno Leppänen muuttavat Sysmään vuosi Sarin siskon Susan Ahon ja tämän miehen Mika Venhovaaran jälkeen. Sisarusten isä asuu paikkakunnalla, mutta äiti menehtyi valitettavasti jokin aika sitten.

– Asia meni meillä vain toisinpäin. Meidän piti muuttaa tänne ensin ja siskon perässä. Onnistuneet talokaupat käänsivät asian tähän järjestykseen. Perhe on nyt kuitenkin koossa Sysmässä, toteaa Sari.

Sari ja Mauno ovat ostaneet kiinteistön osoitteessa Suurkyläntie 33 ja sinne remontoidaan parasta aikaa molempien työhuoneita. Yhteinen yritys tottelee nimeä ”Villielo”.

Kuvassa: Mauno aloittaa vastaanoton 8.8. mutta Sari hiukan myöhemmin työhuoneen remontin jälkeen.