Mainostusasiat kuntoon

Samuli Simula
SYSMÄ, HARTOLA

Lehtemme asiakaspalaute. Aktiivinen lukija:

  • Toivon, että lehdessä olisi näkyvämpää ajankohtaista mainontaa tulevista tapahtumista.

Hän harmittelee, että huomaa ensi kertaa tapahtuman, kun lehdessä on kirjoitus menneestä konsertista. Lähilehdellä on Sysmä-Hartola paikallislehtenä vielä ensisijaisen tärkeä rooli tiedon välittäjänä.

Mediaa käytetään nykyään erilailla kuin ennen. Varsinkin nuorten tapa hankkia tietoa on muuttunut. Harvemmin heitä tapaa kadulla tai kahviloissa sanomalehti kädessä. Lehdellä on kuitenkin vielä todella merkittävä rooli paikallisena tiedonvälittäjänä. Se on myös osa paikallista identiteettiä. Muutosvastarinta takaa lehden suosion vielä pitkään. On hyvä muistaa myös, että suurin tapahtumia kuluttava kohderyhmä on aktiivisia lehden lukijoita.

Sähköisen sosiaalisen verkoston voimakas kasvu ja valtava kilpailu alustojen kesken on tehnyt somesta jo nyt täysin sekavan sillisalaatin. Somessa feedisi, eli sinun oma näkymäsi täytyy kissavideoista, uutisista, valeuutisista, mainoksista ja syötteistä, joita alustan ja palvelun tarjoaja haluaa sinun näkevän. Puskaradioihin rakennettu hieno mainos jää suurimmalta osalta huomaamatta.

Mikä voi saavuttaa tarkemmin kohdistetun yleisön kuin oma pieni paikallislehti? Ei mikään. Sysmä-Hartola alueen tapahtumat saavat varmasti eniten näkyvyyttä ja tavoittavat oikean kohderyhmän paikallislehdessä. Lehti löytyy kirjastoista, kahviloista ja oikein rakennettu ilmoitus leviää varmasti myös suusta suuhun. Jutun saama huomioarvo on näin suurempi kuin lehden levikki. Somen tietotulvassa harva juttu jää edes selkeänä mieleen.

On tärkeää muistaa, että Lähilehden sisältöä ei määrää muutama toimittaja ja toimitus, vaan kaikki levikkialueen asukkaat rakentavat sitä yhdessä. On päivänselvää, että kokonaan paikallisiin tapahtumiin ja uutisiin keskittyvä media takaa vuorovaikutteisesti hedelmällisintä yhteistyötä nyt ja tulevaisuudessa. Kunta, yrittäjät, yhdistykset ja kaikki kuntalaiset yhdessä voivat rakentaa ilmoituksilla paikan, missä oikeasti tullaan kuulluksi.

Lehteä selatessa minuutti sitten luettu ilmoitus löytyy helposti yhtä sivua taaksepäin kääntämällä. Somessa juttu on minuutissa välilehtien ja klikkiotsikoiden bittitaivaassa.

Mieti, missä ilmoitat ja mainostat tapahtumaasi!