Uudenlaista toimintaa Tikkalan Nuorisoseurassa

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ

Tikkalan Nuorisoseura järjestää vuoden mittaan useita erilaisia tapahtumia. Tapahtumien yksi taustatyöntekijä on muutaman vuoden ajan ollut lomasysmäläinen Anna Tetri. Lahdessa vakituisesti asuva Päijät-Hämeen hyvinvointialueen data-asiantuntija on tuonut uusia ja erilaisia ideoita nuorisoseuran toimintaan.

Viime lauantaiaamuna oli vuorossa aamiaisjooga. Kahden joogatunnin välissä osallistujat nauttivat runsaan, monipuolisen ja terveellisen aamiaisen. Jooga oli tarkoitettu kenelle tahansa ilman aiempaa kokemusta. Mukana olikin muutama ensikertalainen. Tuntien jälkeen kyseltiin mahdollisuutta uuteen samanlaiseen tapahtumaan.

Tikkalan joogaa oli ohjaamassa Tampereella asuva Maaret Hörkkö, joka on kouluttautumassa joogaohjaajaksi. Hänelle sopi hyvin ohjaamisen kokeilu Tikkalan nuorisoseurantalolla.

-Olin tosi innoissani, kun Anna otti Instagramissa yhteyttä tämän tiimoilta, kun olin kysellyt siellä opetusmahdollisuuksista. On mahtavaa, että pääsee jo harjoittelemaan ohjaamista, jotta siihen saa varmuutta.

Anna Tetri on tutustunut nuorisoseuran toimintaan Tikkalan kylältä olevan puolisonsa Juhon kautta. Juhon vanhemmat toimivat aktiivisesti seurassa ja isä Jarmo Heinonen on Tikkalan Nuorisoseuran puheenjohtaja.

-Ensin olin kahviohommissa ja tiskaamassa. Siitä sitten pyydettiin myös johtokuntaan. Aloin miettiä sosiaalista mediaa, seuran Facebook-sivuja ei paljon päivitetty. Sitten kysyin saisiko seuralle Instagram-tilin. Se sopi ja alussa sitä käytettiin tapahtumista ilmoitteluun. Toimin nyt seurassa somevastaavana.

-Kevättalvella rohkaistuin ja ehdotin, että kokeillaan pääsiäistapahtumaa. Se kyhättiin nopeasti kokoon, mutta ihmisiä tuli paikalle tosi paljon. Silloin tajusin, että kannattaa kokeilla jotain uutta ja muutkin nuorisoseurassa innostuivat, Anna kehuu.

-Jooga oli mukava kahden kauppa. Näin Maaretin Ig-postauksen. Maaret halusi päästä kokeilemaan ohjaamista ja meillä taas haluttiin kokeilla uudenlaista toimintaa. Ihan iloisia ollaan, että tuli näinkin mukavasti osallistujia, vaikka samana päivänä on muitakin tapahtumia.

Tikkala-folk on jo vakiintunut tapahtuma. Tulossa on ainakin Seurantalopäivä 10.9. ja joulumyyjäiset.

-Hienoa, että on tällainen paikka. Mutta en tee tätä yksin, meillä on hyvä porukka, Anna Tetri korostaa.

Kuvassa: Anna Tetri (vasemmalla) ja Maaret Hörkkö olivat tyytyväisiä joogatapahtumaan.