Teijalla kasvohoidossa

Heli Oksanen
SYSMÄ/HARTOLA

Hartolalainen Teija Heikkonen on toiminut kosmetologina 32 vuotta. Teijalla on oma liike: Jalka- ja Kauneushoitola Teija, Sysmäntie 47, Sysmä. Teija tekee myös joka viikko kotikäyntejä. Teija Heikkosen perheeseen kuuluu neljä lasta ja kolme lastenlasta.

Teijalla on hyvin töitä.

  • Teen peruskosmetologin hoitoja, eniten on jalka- ja kasvohoitoja. Lisäksi teen käsihoitoja, kynsien lyhennystä ja muotoilua, kasvo- ja jalkahierontoja, kestovärjäyksiä kulmiin ja ripsiin, kulmien muotoilua ja ihokarvojen poistoa kasvoilta. Meikkauksia on vain vähän, kertoo Teija.

Sain Teijalle lahjakortin kasvohoitoon, johon kuului ihonpuhdistus ultraäänellä. Edellisestä kosmetologikäynnistäni on vuosia aikaa. Minulla on hieman huono omatunto asiasta, kun ihonhoitoni on ollut lähinnä pesu ja perusvoide.

Teijan liike on rauhallinen, viihtyisä ja kauniisti sisustettu. Ensiksi Teija peittelee minut lämpimästi hoitotuoliin. Saan pääni alle tyynyn, samoin polvien alle. Allani on lämpöpeitto, voisin nukahtaa siihen paikkaan. Tämän jälkeen Teija suojaa hiukseni.

Kasvohoito alkaa ihon huolellisella pintapuhdistuksella. Tämän jälkeen Teija antaa lämmintä kasvohöyryä kasvoilleni, kaikki ihohuokoset suurenevat ja iho pehmenee. Kasvohöyryn jälkeen iho saa kuorinnan. Kasvohoitoon kuuluu myös kaulan ja dekolteen hoito. Kuorinnan jälkeen Teija tekee kasvoilleni ultraäänilaitteella syväpuhdistuksen. Toimenpide on miellyttävä, mutta tuntuu myös, että iholta lähtee kaikki ylimääräinen kuona.

Syväpuhdistuksen jälkeen Teija laittaa kosteuttavan ihoseerumin. Tämän jälkeen saan kasvoilleni miellyttävän naamion. Naamion jälkeen Teija ehdottaa kulmien muotoilua sekä kulmien ja ripsien värjäystä. Suostun oitis, kun kaikki meikkaamiseen liittyvä on mielestäni hankalaa silmälasien kanssa. Keskustelemme myös suurentavista peileistä ihonhoidossa ja meikkaamisessa. Lopuksi saan vielä hoitovoiteen kasvoilleni. Kaiken kaikkiaan ultraääni-ihonhoito on ihana ja hemmotteleva kokemus. Suosittelen kaikille.

  • Sysmässä on kolme kosmetologia, samoin Hartolassa. Lisäksi on ripsien ja geelikynsien tekijöitä, kertoo Teija.

Kotona katsottuani tarkemmin peilistä iho näyttää ja tuntuu pehmeältä, tuntuu kuin rypytkin olisivat silenneet. Vaikka toisaalta keskustelimme, että on ihan hieno juttu, kun nykyään voi kantaa rypytkin ihan pää pystyssä, ne kun kuuluvat elämään.

Kuvassa: Teija Heikkonen liikkeessään Jalka- ja Kauneushoitola Teijassa.