SyVon Sirkusnäytös

Samuli Simula
SYSMÄ

  • Tervetuloa Sysmän Voimistelijoiden kevätnäytökseen, avaa Anne Sireni.

Seuran yhteen kokoavia voimia ovat vapaaehtoisuus, yhteisöllisyys ja talkoohenki. SyVo on Sysmän merkittävin ohjattua terveys- ja kuntoliikuntaa tarjoava taho. Aktiivisesti liikuntaa harrastavia  jäseniä on yli 200. Suuri joukko aktiiveista on jo iäkkäitä. He osallistuvat niihin seuran toimintoihin, jotka edistävät osallistujan hyvinvointia ja terveyttä, liikunnan aitoa iloa unohtamatta. Kursseja on kaiken ikäisille. Nuorimmat osallistujat ovat juuri omille jaloilleen nousseita taaperoita.

Sysmän kunnan antaman avustuksen lisäksi näytösten lipputulot olivat aikoinaan seuran merkittävin tulonlähde. Tauon jälkeen pääsylippu on otettu uudelleen käyttöön puolivuosittain järjestettäviin näytöksiin. Oli ilahduttavaa nähdä, että esitys veti katsomot täyteen väkeä. SyVo ostaa ammattitaitoista liikunnanohjausta seuran ulkopuolelta. 

  • Ajatus korkean laadun tuottamisesta täytyy liikuntaseurassa säilyttää, vaikka toiminta muuten pyörisi talkoovoimin, toteaa Anne puheessaan. 

Se, missä asukkaat haluavat eri harrastusten välillä vapaa-aikaansa käyttää, on ammattimaisesti kilpailtua. Tämä kannustaa myös SyVoa kehittämään omaa, jo laadukasta toimintaansa koko ajan monipuolisemmaksi. 

Juhlavuotta vietetään hyvinvointiteeman ympärillä. Seura haastaa kaikki mukaan järjestämällä verkkokyselyn sosiaalisessa mediassa ja omalla www.syvo.fi -sivustolla. Saatavan palautteen pohjalta rakennetaan yhdessä tulevan syksyn ohjelmallista tarjontaa.

Kevään näytös kiteytyy tarkkaan suunniteltuun ja harjoiteltuun eri esitykset yhteen kokoavaan koreografiaan. Loppuun hiottua ja näyttävää upeaa puvustusta unohtamatta.  Näytös imaisee juoneensa heti alusta, kuin olisit itse osa kokonaisuutta. Katsomossa sydämet pakahtuvat esityksen jakamasta nautinnosta ja energiasta.

Näytöksen jälkeen olin koirakävelyllä. Kohtaan rouvan, jonka kanssa on tapana vaihtaa pari sanaa, sillä hän pitää koirista ja saa niistä energiaa. Kerroin näytöksestä. Hän sanoi olleensa seuran aktiivinen harrastaja pitkään. 

  • 90-vuotiaaksi asti olen saanut olla todella hyvässä kunnossa – kiitos liikunnan ja aktiivisen elämäntyylin, kertoi moi-moi- -tuttavani.

Kiitos SyVo. Teidän levittämänne liikunnan voima nostaa meidän kaikkien elämän laadun aivan uudelle tasolle.