Kaikki ihan pihalla

Helena Mäkinen
HARTOLA

Kevättä kynttelistä! Kynttilänpäivänä 5.2. oli Hartolan kirkonkylässä tosi rauhallista ja hiljaista, koska kaikki olivat kerääntyneet Sorikselle ulkoilutapahtumaan. Yhteisvastuukeräys lähti hyvin käyntiin, kun kaikenikäiset nauttivat yhdessäolosta. Sen verran oli talven tuntua ilmassa, että liikkeessä piti pysyä, muuten alkoi viluttaa.

Tarjoilut tietysti lämmittivät. Tainionvirran seurakunnan työntekijät huolehtivat paikalle kerääntyneiden huollosta. Järvisen Hannu paistoi makkaraa, Aron Marja-Liisa ja Männistön Kirsi tarjoilivat kahvia, teetä ja kaakaota maukkaiden piirakoiden ja pullien kera. Nälkä ei päässyt yllättämään.

Hiihtäjiäkin näkyi, mutta pulkkamäki ja jyrkkä peffamäki olivat kaikenikäisten viilettäjien suosiossa.

Männistö kertoi tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä.

– Yhteisvastuukeräys alkoi uudistuneella ilmeellä: pinkkiä, pinkkiä! Mutta nyt on vakava aihe YV-keräyksen teemana: nuoret ja väkivalta. Keräämme varoja nuorten väkivallan ehkäisyyn ja konfliktien sovitteluun. Tuotosta 40 prosenttia jää Suomessa nuorten hyväksi tehtävään työhön Aseman Lapset ry:n ja seurakuntien kautta. 60 prosenttia käytetään maailman katastrofialueiden ihmisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun työn kautta.

– Keräys kestää vuoden loppuun asti. Keväällä tulee vielä tapahtumia. Ehkä järjestämme täällä Soriksella YV-rastit tai jotain vastaavaa.

– Seurakunta haluaa tarjota tällaisen yhteisen, ilmaisen ilonpidon. Kaikilla on mahdollisuus tulla ja olla eikä tarvitse ottaa omia eväitä mukaan. Lipas on tuossa pöydällä, jos haluaa laittaa jotain YV-keräykseen.

Järvisen Hannu kertoi, että idea ulkoilutapahtuman järjestämiseen syntyi vuosi sitten. Nyt se toteutettiin talkoovoimin. Iloinen puheensorina ja kaikenikäisten vauhdikkaat mäkitouhut näyttivät siltä, että tapahtuma oli onnistunut.

Kahvitauko.