Yritys Tutuksi – Tommi Kekkonen

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Kaverit yllyttivät yrittäjäksi

Otsikko on harhaanjohtava, sillä onhan Tommi Kekkonen ollut osakkaana Markku Kirveen ja Tomi Malinin kanssa jo vuosikausia. Kiinteistönhoitajan, viestintäalan perustutkinnon ja sähköalan perustutkinnon suorittanut Tommi on pyörittänyt yhdessä Markun ja Tomin kanssa Pajula Productions -firmaa ja omistaa ison määrän äänentoisto- ja valaisulaitteita.
– Keikkoja teemme runsaasti lähiseudulla ja laajemminkin Suomen eri puolilla. Orkestereita on muutamia mainitakseni Hittiorkesteri Aimo, Entwine, Korpiklaani, S-Tool ja paljon muitakin. Lisäksi on monenlaisia muitakin asiakkaita, jotka tarvitsevat äänetoistoa, kertoo Tommi.
Tekeminen ei mieheltä lopu, sillä hän asuu perheensä kanssa (vaimo Silvi Kaarakainen sekä pojat Verner ja Sulo) vuonna 2008 ostamallaan Otamon koululla.
– Pientä remonttia riittää koko ajan. Eräs alan ihminen kertoikin, että ensimmäiset 20 vuotta korjataan kiinteistöä kunnes se on valmis ja sen jälkeen aloitetaan homma alusta.
Kaikesta tekemisestä huolimatta on Tommin mielessä pyörinyt ajatus tehdä jotakin muuta kuin äänentoistoa ja Otamon koulun huoltoa. Kaverit innoittivat miestä pistämään oman fiman pystyyn, niin kiinteistönhoitoon liittyviä töitä tulisi riittämään.
Siitä kaikki alkoi ja Pajula Productionsin siivellä Tommi on ryhtynyt tekemään talkkarihommia. Orapihlaja-aidan leikkauksia, laiturien huoltoa, ruohonleikkuuta, puiden kaatoa ja pätkimistä. Tommin isä Jukka on entinen metsäpomo ja hän auttaa mielellään vaikeimmissa tapauksissa.
– Tilauksia on alkanut pikkuhiljaa tippua, osa Benjami Pohjankosken minulle välittämiä, kun hän ei autokorjauskiireiltään ehdi aina kaikkea tekemään.
Toki Tommin kanssa pitää koronastakin puhua. Onko tauti heikentänyt kysyntää?
– Epidemia on syönyt musiikkikeikkojen määrää turhan paljon, nytkin on kesäkuun alkuun asti täysin tyhjä kalenteri. Saa nähdä miten loppukesästä ja 500 hengen maksimiyleisömäärän käy.
Tommi Kekkonen katselee tulevaisuutta asia kerrallaan – Pajula, talkkari tai sitten jotakin muuta. Mottona on, että ”avoimin mielin löytyy aina ratkaisuja asioihin”.

Tommi Kekkonen
/Pajula Productions

Hakalantie 4, Sysmä
Puh. 050 588 6366