Yritys Tutuksi – Pitopalvelu Tarja Lehtonen

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Nuoramoissa pitopalveluyrittäjänä toimiva Tarja Lehtonen on totuttanut seudun ihmiset erinomaisen maistuviin herkkuihin, niin juhlissa kuin arjessakin. Yli kymmenen vuoden ajan Tarjan keittiö on valmistanut ja myynyt herkkuja tarjoiltuna tai ilman Sysmään ja runsaasti myös kunnan ulkopuolelle: maukasta juhla- ja kotiruokaa, täytekakkuja, leivonnaisia jne. Kevät ja kesä ovat aina olleet tämän yritystoiminnan sesonkiaikaa. Äitienpäivästä se on alkanut ja sitä ovat seuranneet ylioppilasjuhlat, rippikoulut, kesän synttärijuhlat ja monet häät – kesä on juhlimisen aikaa.
Tämänkeväisen kalenterin pisti koronaepidemia kokonaan uusiksi.
– Taudin vaikutus on ollut kova, tarjoilukeikat ovat peruuntuneet ja pelkkien ruokatoimitusten tilaukset vähentyneet ihan radikaalisti, toteaa Tarja Lehtonen.
Tilanne on pakottanut Pitopalvelu Tarja Lehtosen miettimään normaalitoiminnan lisäksi uusia innovaatioita.
– Olen saanut salaattikastikkeeni myyntiin paikalliseen K-Supermarkettiin ja lisäksi olen aloittanut arkiruoan toimittamisen asiakkaille kerran viikossa.
Tarja on tiedottanut somessa ja tekstiviesteillä suoraan asiakkaille tästä uudesta palvelusta. Systeemi on osoittanut toimivuutensa ja lisännyt myös kysyntää juhlapyhinä kotiin toimitettavien ruokatilausten osalta. Mikäli maan hallitus laajentaa ja keventää lähiaikoina ihmisten tapaamisoikeuksia, se tulee vaikuttamaan myönteisesti myös pitopalvelun toimintaan.
Koronaepidemia on jättänyt Tarja Lehtosen mukaan jälkeensä paljon hyvääkin.
– On ollut aikaa ajatella ja kehitellä uusia toimintatapoja. Normaalissa työrytmissä kehittelyyn ei ole yksinkertaisesti jäänyt aikaa ja toiminta alkaa urautua. Nyt on ollut pakko uusiutua ja kehittelyyn on löytynyt sitä aikaakin.

Pitopalvelu Tarja Lehtonen

Viljamaantie 20, Nuoramoinen
Puh. 040 674 8304
tarja.lehtonen@phnet.fi
www.tarjalehtonen.com