Yritys Tutuksi – Glad Autopesula

Mika Sankari
HARTOLA

Bolaan Oy Ab Ltd on perustettu vuonna 1997. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikkana on Hartola ja pääasiallisena toimialana siivous. GLAD Hartolan autopesula rekisteröitiin kolme vuotta sitten pääyhtiön sivutoimipaikaksi. Silloin siihen lisättiin siivouspalvelun lisäksi autojen pesu ja mattopesulapalvelu. Joulukuussa 2019 avattiin Jyväskylässä autopesula yrityksen toiseksi sivutoimipisteeksi. Kaikki autoihin liittyvät työt suoritetaan käsin.
Yrityksen perustaja Gerhard Elwan muutti Suomeen Jordaniasta vuonna 1980. Vuonna 2004 Elwan halusi laajentaa toimintojaan muualle Suomeen ja löysi Hartolasta myynnissä olleen siivousalan yrityksen. Bolaan Oy Ab Ltd aloittikin pian toimintansa.
Koska Hartolassa ei ollut muita autojen pesupaikkoja, päätti Elwan laajentaa yritystoimintaansa siltäkin osin. Hartolan kunnan kautta yritykselle löytyi hyvät tilat TVH:n entiseltä varikolta. Hän asui kahdeksanhenkisen perheensä kanssa pitkään Espoossa, mutta sittemmin perhe muutti asumaan omakotitaloon Joutsaan.
GLAD Hartolan autopesulassa on normaalisti töissä neljä henkilöä ja sisään voidaan ottaa hoitoon kuusi autoa kerrallaan. Ulkopesu, sisäpuhdistus, myllytys, erilaiset vahaukset, istuimien märkäpesut, moottoripesu ja laadukkaat maalipinnan kiillotukset ja pinnoitukset – tarjolla oleva tuotepaletti on laaja.
Paikallisille hiekkateille suositellaan säännöllistä maalipinnan kiillotusta ja vahausta. Kaksi kertaa vuodessa tehtynä se jatkaa auton korin ja maalipinnan ikää merkittävästi. Pesujen ja muiden puhdistusten lisäksi Glad suorittaa mainosteippien kiinnityksiä autoihin.
– Koronavirus on vaikuttanut siivouspalvelun toimintaan ja lomautuksia on valitettavasti jouduttu tekemään. Yrityksemme on lisännyt erilaisia asiaan liittyviä varotoimenpiteitä huomattavasti. Tällä hetkellä ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona, joten olemme lisänneet mainontaa GLAD Hartolan autopesula- sivuillamme Facebookissa, Elwan kertoo. Hartolan autopesula Glad on avoinna arkisin klo 9-17.

Bolaan Oy Ab Ltd

Eteläinen Teollisuustie 7, Hartola
Puh. 040 911 4223
sales@bolaan.com
www.gladautopesulat.fi