Yrittäjäviitta Merville

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmälaiset yrittäjät juhlivat perinteistä yrittäjäjuhlaansa musta ja valkoinen -teemalla. Illan kulku oli myös perinteinen; muutamia puheita, vuoden yrittäjän Mervi Kuusipohjan viitoittaminen, muistamisia ja palkitsemisia sekä tietty maittava illallinen kaikkine lisukkeineen. Piristävän poikkeaman rutiineihin toi Päivi Mäkinen Edith Piaf – lauluineen. Laulujen lomassa Mäkinen ehti kehua Sysmän ja yrittäjyyden mukavin vertauskuvin moneenkin kertaan.

Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Sinisalo avasi illan. Juhlafiiliksiä laski hieman hänen ilmoituksensa yhdistyksen jäsenmäärän vähenemisestä, mutta ilmiö on sama koko valtakunnassa. Sysmän Yrittäjät ry:n hallituskin alkaa potea veren vähyyttä, hallitustyöskentelyn tähän vuoteen lopettavat muun muassa Joni Lönnberg ja Aune Peltola eikä uusista jäsenistä ole tungosta.

Mukava uutinen oli taas se, että valtakunnallinen yrittäjäjärjestö pyrkii parantamaan kaikin keinoin pienyrittäjien asemaa maassamme.

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki toi yrittäjäjuhlaan kunnan terveiset. Hän perusteli ajankohtaiskatsauksessaan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisen osalta tehtyä sopimusratkaisua Attendon kanssa.

–Ratkaisu oli hyvä. Jo nyt tihkuu hyvinvointikuntayhtymän puolelta tietoja palvelujen supistamisista pienten kuntien kohdalla.

Kitkiöjoki tähdensi myös sitä, että veronkorotus ei saa olla ensimmäinen toimenpide palvelujen turvaamiseksi kunnassa – ensin on etsittävä kulujen säästökohteita.

Kun Sysmän Säästöpankin uusi toimitusjohtaja Ilkka Ahonen oli esitellyt itsensä alkoivat palkitsemiset ja muistamiset. Aluksi viime vuoden yrittäjäpariskunta Hannu ja Anne Jokinen viitoittivat vuoden yrittäjän Mervi ja  Lauri Kuusipohjan. Kunniakirjoin ja mitalein muistettiin pyöreitä yrittäjävuosia toimineita paikallisia yrittäjiä (Sysmän Autoservis 25 vuotta, Sysmän Kolarityö 30 vuotta ja Järvi-Hämeen Osuuspankin Sysmän konttori 90 vuotta). Vuoden nuori yrittäjä Hierontahoitola Lumikvartsi (Katri Uusitalo) sai myös ruusunsa.

Loistavan illallispöydän oli tuttuun tyyliinsä kattanut Tarja Lehtonen – kehuja tuli runsaasti, eikä suotta.

Loppuilta sujuikin rattoisasti vapaan seurustelun ja tanssin merkeissä.