Hinausvalmiudessa 24/7

Kyösti Piippo
SYSMÄ

SOS Hinauspalveluketju on suomalaisten vakuutusyhtiöiden omistama valtakunnallinen hinaus- ja tiepalveluketju ja Sysmän Kolarityö on ainut ketjuun kuuluva sopimusyrittäjä Sysmän ja Hartolan alueella. Ongelmiin joutunut autoilija soittaa numeroon 0600 02200 ja apu tulee paikalle nopeasti.

–Lähdemme liikenteeseen siltä istumalta, lupaavat Reima ja Jorma Saksala.

Sysmän Kolarityö on Reiman ja Jorman isän Leon perustama yritys vuodelta 1965 (jo paljon aiemmin poikien isoisä Juho korjaili polkupyöriä Kirveskosken maisemissa) ja yritys siirtyi veljesten nimiin vuonna 1985. Yritys on erikoistunut perustamisestaan lähtien autojen pelti- ja maalaustöihin sekä hinauspalveluihin vuodesta 1990 lähtien.

Liittyminen SOS -ketjuun on vaikuttanut hinauspalveluihin positiivisesti, lähdöt ovat tuplaantuneet.

– Keikkoja tulee tasaisesti alueen joka puolelta, kesäloma-aika ja pakkaset lisäävät  hälytyksiä merkittävästi. Kun kyseessä on tekninen vika, kuljetuksen päätepiste on useimmiten merkkiliike, kolariautoista voi monet päätyä myös Sysmän Kolarityön paikattaviksi.

Reima ja Jorma Saksalan mukaan tekemistä on riittänyt ja hinauspalvelut tulevat todennäköisesti edelleen lisääntymään.

Veljekset aikovat jatkaa yrityksensä toimintaa niin kauan kuin terveyttä riittää.

–Mielekäs työ auttaa jaksamaan, sillä jokainen korjausremppa tai hinauskeikka on omanlaisensa tapaus, summaavat Reima ja Jorma Saksala.
(www.sos-hinaus.fi)