Yrittäjäjuhlaa Sysmässä

Sysmän vuoden yrittäjä Hannu Jokinen oli toivonut merellistä henkeä Y-juhlan teemaksi. Merelle olisi tullut liiaksi matkaa ja kompromissiratkaisuna teatteritalolle pystytettiin kuivatelakka. Hyvin merellinen teema toimi sielläkin ja puosuiksi pukeutuneet yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsenet loivat lopullisen merimiestunnelman.

Varsinaisen juhlinnan ja ilonpidon alkajaisiksi kuultiin kaksi puheenvuoroa. Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki toi kuivatelakalle kunnan tervehdyksen ja onnittelut vuoden yrittäjälle. Hän totesi kunnan tärkeimmäksi tavoitteeksi itsenäisyyden säilymisen ja tässä prosessissa paikkakunnan yrittäjät  kulkevat koko kuntayhteisön kärjessä.

–Vahva kuntatalous ja hyvät palvelut ovat itsenäisen kunnan peruskiviä ja molemmat toteutuvat hyvin Sysmässä, totesi Kitkiöjoki.

Kitkiöjoki tähdensi toistamiseen yrittäjien panoksen tärkeyttä  kunnan elinvoiman lisäämiseksi siitäkin syystä, kun julkisen sektorin panos on koko ajan vähenemässä.

–Uskon Sysmään ja sen mahdollisuuksiin. Se tekee omankin työn mielekkääksi, totesi Kitkiöjoki lopuksi.

Järvi-Hämeen Osuuspankin hallituksen jäsen Hannu Sireni kertoi juhlayleisölle parin kuukauden ikäisen uuden pankkiryhmittymän synnystä. Sysmän, Hartolan ja Asikkalan Osuuspankeilla on ollut yhteistyötä kautta vuosien ja laajemman yhteistyön suunnittelu nosti pintaan fuusiomahdollisuuden. Myös kiristynyt pankkikilpailu ja EU:n tiukkenevat säätelyt puolsivat yhdistymistä.

–Koko prosessi näyttää onnistuneen hyvin. Paikalliset palvelut hoituvat jatkossakin entiseen tyyliin, sanoi Sireni.

Puheiden jälkeen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Sinisalo ja sihteeri Anu Peltola jakoivat kunniakirjoja ja yrittäjäristejä pitkäaikaisille yrittäjille. Todettakoon, että Sysmän Kukkakauppa ja Hautaustoimisto Siltanen Ky on toiminut jo 80 vuotta, mutta vielä vanhempia yrityksiä paikkakunnalla ovat Sysmän Säästöpankki (135 vuotta) ja Sysmän Apteekki (145 vuotta). Nuoren yrittäjän kunniakirjan sai Rakennus- ja Metsätyö Arto Malmberg. Kultainen yrittäjäristi luovutettiin Levono Oy:lle (Eeva Eld) ja timanttiristi Metsäkoneurakointi Veikko Moisaselle.

Seremonioiden viimeisenä numerona lavalle kutsuttiin edellisen vuoden yrittäjä Seppo Aarela ja hän luovutti vaimonsa Arjan avustuksella yrittäjäviitan ja muun rekvisiitan yrittäjäpariskunta Hannu ja Anne Jokiselle.

Juhlan kevyemmän osion jälkeen yrittäjät pääsivät merihenkisen puffe -pöydän ääreen ja illan lopuksi tanssittiin merimiesvalssien lisäksi monenlaisten rytmien tahdissa. KP