Viikon Nuori: Vili Hildén

Nette Rimpioja
SYSMÄ

”Mies voi lähteä Sysmästä, muttei Sysmä miehestä.”

Tällä viikolla tapaamme viikon nuorena Sysmäläisen Vili Hildénin.

Kertoisitko itsestäsi lyhyesti ja mitä teet tällä hetkellä?
–Olen pian 24-vuotias sysmäläinen mies. Tällä hetkellä työskentelen Sysmän Polttoainepalvelu Oy:ssä syksyyn asti ja odotan kesällä tietoa jatko-opinnoista. Minulla on vakaa parisuhde ja tyttöystäväni muutti viime viikolla Sysmään!

Minkälainen on koulutuspolkusi tähän mennessä?
–Sysmässä suoritin peruskouluni ja siirryin siitä Heinolaan koulutuskeskus Salpaukseen suorittamaan turvallisuusalan perustutkinnon. Valmistumisen jälkeen lähdin työelämän kautta ammattikorkeakouluun Mikkeliin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Parin vuoden opintojen jälkeen huomasin kuitenkin olevani liian empaattinen luonteeltani hoitoalalle ja keskeytin opinnot. Myynti ja markkinointi ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja hainkin nyt kevään korkeakouluhaussa liiketalouden tradenomiohjelmaan.

Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
–Toivon mukaan asun Sysmässä omakotitalossa järven rannalla. Nykyinen parisuhteeni olisi kestänyt ja meillä olisi mahdollisesti jo lapsia. Lisäksi vakaa tilanne työelämässä ja mielenkiintoisia hommia myynnin ja markkinoinnin saralla, mahdollisesti johtotehtävissä jossain firmassa.

Mihin vapaa-aikasi kuluu?
–Olen 10-vuotiaasta asti harrastanut vapaapalokuntatoimintaa Sysmässä ja 16-vuotiaana siirryin hälytysosastoon mukaan. VPK-toiminnan myötä olen käynyt muun muassa ensivastekoulutuksen. Muutoin pidän frisbeegolfista, biljardin peluusta ja keilaamisesta. Lisäksi pyrin viettämään mahdollisimman paljon aikaa itselleni tärkeiden ihmisten kanssa.

Sysmän Polttoainepalvelu Oy:n Facebook-sivulla on brändäytynyt “kesäpoika Vili”, joka kertoo tarinaa yrityksen arjesta. Taidat olla yksi hahmon taustavaikuttajista, millaista sitä on ollut tehdä?
–Idea lähti isoveljeni kiusoittelusta ja huomasimme, että huumori toimii ja ihmisiä kiinnostaa tarinat somessa. Vaikka hahmo on fiktiivinen, jokaiseen tarinaan liitetään palasia tosielämän Vilin arjesta ja kommelluksista. Kaikki tarinat käydään läpi perheen kanssa ennen julkaisua, mutta meillä on Jessen kanssa vapaat kädet markkinoinnissa. Kesäpojan matkat tulevat jatkumaan tänäkin vuonna, kannattaa siis seurata facebookissa Vilin menoa.

Ystäväpiirisi kokoontuu aikuisiälläkin usein Sysmään viettämään aikaa ja paikkakunta yhdistää nuoria. Kuinka merkittävä osa Sysmä on identiteettiäsi?
–Se on todella iso osa identiteettiäni. Mies voi lähteä välillä Sysmästä, muttei Sysmä miehestä. Päijänne ja maaseudun rauha ovat todella tärkeitä itselleni. Esittelen itseni aina ylpeästi sysmäläisenä ja markkinoin paikkaa missä ikinä liikunkaan. On hienoa nähdä miten ystävyyssuhteeni ovat kestäneet nuoruusvuosilta asti ja Sysmä yhdistää meitä.

Mitä odotat tulevalta kesältä?
–Odotan lämpöisiä kelejä ja sitä, että kylänraitti vilkastuu kesäelämästä. Lisäksi vesille pääsy ja moottoripyöräily kuuluvat kesääni. Liityin myöskin Sysmän Sisun ohjaajaporukkaan vetämään harrastustoimintaa lapsille ja nuorille, mielestäni on tärkeää olla mahdollistamassa lapsille täällä harrastuksia.

Sysmän koulumaailma puhuttaa mediassa kovasti tänä keväänä. Millaiset muistot sinulle on jäänyt sysmäläiseltä koulunpenkiltä?
–Ihan hyvillä mielin muistelen. Muutamien opettajien kanssa minulla oli henkilökohtaisesti erimielisyyksiä. Toki olin villi nuori poika ja tekevälle sattui, mutta muutamien kanssa meni sukset ristiin ja jouduin osittain silmätikuksi. Arvostan kuitenkin pieniä luokkaryhmiä ja yksilöllistä opetusta. Yleisesti ilmapiiri oli hyvä ja luokkakavereiden kanssa tultiin toimeen.