Karting-rata LAAJENEE!

Mika Sankari
HARTOLA, SYSMÄ

Itä-Hämeen FK-kerho piti sääntömääräisen vuosikokouksensa Kalhon karting-radan kioskilla viileässä eli vappua enteilleessä säässä torstai-iltana 29. huhtikuuta.


Benjami Pohjankoski luovutti puheenjohtajuuden seuraavaksi kolmeksi vuodeksi Harri Palvaselle. Lisäksi hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Jukka Heino, Mika Ulmala, Hannu Palvanen, Kemal Sekersöz ja Jukka Larkala.


Suomen kolmanneksi vanhimman karting-kerhon toiminta alkoi 36 vuotta sitten. Rata onkin kuulunut käytännössä kaikkien suomalaisten formulatähtien kehityskaareen.
Luvassa on muutoksia 500 metrin pituisen ja seitsemän metriä leveän radan profiiliin. Sille tulisi remontin yhteydessä pituutta lisää reilut 300 metriä. Asfalttipintakin uusitaan kokonaisuudessaan jos ja toivottavasti kun työt päästään tekemään.
-Tämän jälkeen radalla voisi ajaa karting-autojen lisäksi esimerkiksi supermotoilla, Palvanen sanoo.
Ratatöihin on haettu Päijänne Leader -rahoitusta, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tullut. Tukea on kuitenkin Palvasen mukaan alustavasti lupailtu.


Kalhon radalle pääsee kohtuuhinnoin.
Aikuisten jäsenmaksu on 25 euroa, alle 15-vuotiailta peritään 15 euroa. Ratamaksu on 20 euroa ja kausimaksu 100 euroa.
Ulkopaikkakuntalaiset, joilla on oma auto, saavat avaimen Taukotuvalta maksamalla sinne 20 euroa. Jäsenmaksulla saa oman avaimen, mutta oma auto pitää olla. Karting-autoja voi tiedustella esimerkiksi puheenjohtajalta. FK-kerhon jäsenet saavat ajaa sallittuina aikoina itsekseen.
Kerholla on muutama menopeli sekä junioreille että aikuisille.
Itä-Hämeen FK-kerho tekee yhteistyötä Heinolan Urheiluautoilijoiden kanssa. Nettisivujensa mukaan heinolalaiset suunnittelevat karting-kauden avausta toukokuun loppupuolelle.


Kalhon radalla ajetaan kauden mittaan myös muutamia vapaan sarjan kilpailuja.
Tutustumis- ja esittelytilaisuuksia järjestetään, jos olosuhteet ja rajoitukset sen mahdollistavat. Sama ehto koskee kerhoiltoja.
Keväisissä talkoissa tarkistetaan radan kunto talven jäljiltä, katsastetaan kerhon autojen kunto, tehdään radan lähiympäristön maisemanhoitoa ja huolletaan rata-alueen rakennuksia.


Kauden avaustapahtuma järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kerhon ilmoittelua kannattaa seurata esimerkiksi Facebookissa ja Lähilehdessä.

Kuvassa: Harri Palvanen valittiin Itä-Hämeen FK-kerhon uudeksi puheenjohtajaksi.