Ilmastotietoutta lukiolaisille kirjalahjoituksella

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Metsänomistajat, MTK-säätiö ja LähiTapiola -ryhmä lahjoittavat jokaiseen lukioon Suomessa ilmastonmuutosta käsitteleviä kirjoja. Toimenpiteen tavoitteena on lisätä nuorten tietämystä ilmastoasioista ja sen aiheuttamista riskeistä.
Päijät-Hämeen alueen lukiot ovat näinä päivinä saaneet noin 140 kirjan lahjoitukset. Kaikkiaan Suomen lukioille luovutetaan 7600 kirjaa. Suomenkielisillle lukioille lahjoitetaan Petteri Taalaksen kirjoittama kirja ”Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin”.
Sysmän Yhtenäiskoulun lukolaisille luovutettiin maanantaina muutama kirja, yhteensä kirjoja tullaan lahjoittamaan 10 – 15 kappaletta. Kirjojen luovuttajina toimivat MHY Päijät-Hämeen johtaja Jari Yli-Talonen ja hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Kataja, vastaanottajina Yhtenäiskoulun biologian opettaja Eija Heikkinen sekä rehtori Tuula Vuorinen.
– Metsät ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Metsien kyky sitoa hiilidioksidia ja varastoida sitä puubiomassaan ja maaperään vähentää hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Pystymme samanaikaisesti tuottamaan metsissämme niin uusiutuvia raaka-aineita, ilmastohyötyjä kuin luonnon monimuotoisuutta, totesi MHY Päijät-Hämeen johtaja Jari Yli-Talonen.

Kuvassa: Kirjalahjoituksen vastaanottajat Tuula Vuorinen ja Eija Heikkinen sekä luovuttajina J-P Kataja ja Jari Yli-Talonen.

LUE LISÄÄ 19/2021 Lähilehdestä (12.5.2021)