Viikon Nuori – Viivi Kupiainen

Nette Rimpioja
HARTOLA

Tällä viikolla tapaamme viikon nuorena Hartolalaisen Viivi Kupiaisen.

Hei Viivi, kertoisitko kuka olet ja mitä teet tällä hetkellä?
–Olen loppukesästä 16 vuotta täyttävä hartolalainen nuori. Päätin juuri peruskoulun täällä ja teen kesätöitä lastenohjaajana Hartolan MLL-yhdistyksellä.

Valmistuit juuri Hartolasta peruskoulusta. Millaiset tulevaisuuden eväät Hartola antaa nuorelle ja mitä ajattelet koulun ilmapiiristä?
–Hartola on nuorelle rauhallinen ja turvallinen paikka kasvaa. Meidän luokalla oli ainakin todella hyvä yhteishenki. Päällimmäisenä jäi mieleen luokkaretket. Yhtenäiskoulumalli toimii Hartolassa mielestäni hyvin. Kunkkuareenan läheisyys ja uusittu urheilukenttä helpotti liikuntaharrastuksia.

Sait opiskelupaikan juuri Joutsan lukiosta, onnittelut. Millä mietteillä vaihdat syksyllä opiskelupaikkakuntaa?
–Odotan tulevaa innolla. Monet kavereistani lähtevät sinne myös, joten uudessa koulussa aloittaminen ei jännitä liikaa. Joutsaan pääsee helposti bussilla, joten voi asua vielä kotona muutaman vuoden. Juuri kulkemisen helppous sai minut hakeutumaan sinne. Myöskin kuulemani kokemukset lukiosta ovat hyviä.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
–Haaveilen mahdollisesti lääkärin opinnoista ja urasta. Mutta varmaa suunnitelmaa ei vielä ole, joten lukio antaa hyvin lisäaikaa tulevaisuuden pohtimiseen. Jatkokouluttautuminen kuitenkin kiinnostaa korkeakoulussa.

Olet myös tavoitteellinen urheilija, kertoisitko siitä lisää? Mitä muuta teet vapaa-ajallasi?
–Olen pienestä asti harrastanut yleisurheilua ja liikkunut eri lajien parissa. Hyppy- ja heittolajit ovat erikoisalaani ja niissä olen pärjännytkin. Edelliset pari kautta on kulunut selän rasitusmurtuman varjostamana, enkä ole päässyt täyteen kilpailukuntoon. Hiihdän myös paljon, talvisin laduilla ja kesäisin rullasuksilla. Laskettelu kuuluu myös talviharrastuksiini, joten Purnussa on tullut vietettyä aikaa. Harrastin myös pari vuotta showtanssia Sysmässä. Lisäksi olen vapaaehtoinen toimitsija ralliautoilussa. Etelä- ja Keski-Suomen alueen kisoissa harrastetasolta aina MM-osakilpailuihin tulee käytyä. Olen usein aikatarkastusasemilla antamassa kilpailijoille lähtö- tai maaliaikoja ja kirjailen niitä myös ajanottojärjestelmään. Tänä vuonna olin myös ensimmäistä kertaa kilpailussa kartanlukijana. Perheen harrastuksen kautta olen näihin kuvioihin päätynyt.

Elämme jo juhannusviikkoa, millaiset loppukesän suunnitelmasi ovat?
–Olen työskennellyt kesäkuun Hartolan MLL:n kesätoiminnassa ohjaajana. Näin avoimen ohjaajan paikan keväällä ja kiinnostuin hommasta. Vahdin päivittäin viiden ohjaajan kanssa kolmeakymmentä 6-10-vuotiasta lasta. On hyvä kerryttää työkokemusta eri aloilta. Loppukesän yritän nauttia Hartolan suvesta, valmistautua tuleviin opintoihin, urheilla ja käydä kisoissa, sekä viettää aikaa ystävieni kanssa. Korona-aikana lomasuunnitelmatkin ovat menneet uusiksi. Nyt on aikaa viettää perheen ja kavereiden kanssa lomaa Hartolassa!