Vesijuosten terassille

Helena Mäkinen, Elina Pulli
SYSMÄ

Elina Pulli kuuluu Majutveden mökkiläisiin, jotka harrastavat hauskaa kesäliikuntaa. Etenkin helleviikoille tuo keksintö sopii paremmin kuin hyvin. Idea sai alkunsa siten, että vesijuoksua aktiivisesti harrastava Elina alkoi miettiä mökkinaapurinsa kanssa, miten pitkälle mahtaisikaan päästä, jos ei aina kääntyisi kaislikon kohdalla takaisin. Asia piti testata, ja niin päätettiin ensimmäisestä vesijuoksusta tuttuun paikkaan.
Leirintäalueen terassi on Majutveden kainalossa lomailevan seurueen kohteeksi juuri sopivan matkan päässä. Kulkuvälineinä taivaltajilla on vesijuoksuvyö ja solumuovipatukka eli lötköpötkö. Matkantekoon kuluu näillä apukonsteilla 40 minuuttia, ja perille pääseminen leirintäalueelle on kaiken vaiva arvoista. Paluumatka taitetaan tietysti samalla tekniikalla.
Sen verran asiaan vihkiytyneet ovat innostuneet tästä liikuntamuodosta, että lötköpötkölaukkaan tutulle terassille lähdetään yleensä uudestaan heti, kun seuraavat mökkivieraat saapuvat. Vesijuosten terdelle -tapahtumasta on tullut jo perinne. Harrastuksen alkuun pääsee hyvin edullisesti, kertoo Elina.

  • Välineinä ovat vesijuoksuvyö tai patukka. Patukalla edetessä voi ryhdikkäässä asennossa tuntea itsensä ihan merihevoseksi – tai minun tapauksessani pikemminkin järvitammaksi.
  • Tietä pitkin Sysmän camping-alueelle fillaroisi muutamassa minuutissa jopa papan vanhalla Hopea Saumalla, mutta vesitse matkattuaan tuntee liikkuneensa. Mukana oli tänäkin vuonna urheilutoimittaja, joka myös selosti tapahtumaa. Penkkiurheilua harrastava mieheni myös tarkkaili osallistujia koko matkan varmistuakseen siitä, ettei suonenveto iskenyt juoksijoihin.
  • Alkukesästä vesijuokseminen leirintäalueelle oli erityisen kivaa, sillä laiturit ja hyppytornit olivat täynnä iloisia, helteestä nauttivia lapsia ja nuoria. Nauru raikui ja vesi kimalsi. Järvitammana laukatessa vaihdevuosivaivoista ei ollut tietoakaan.
    Uusia suunnitelmiakin vesijuoksijoilla on.
  • Seuraavaksi ajattelimme toteuttaa patukkaidean, jossa impronäyttelijät esiintyvät uimarannan kalliolla ja yleisö seuraa älyttömiksi äityviä kohtauksia vedessä – patukoiden kelluttamana. Siinä voisi sitten oman valinnan mukaan joko vain istuskella tai yhdistää vesijumpan teatterielämykseen.
    ”Pulina Elli” takaa, että hauskaa on!