Naisten Pankki Open

Helena Mäkinen
HARTOLA

Viikko sitten käytiin Hartolan golfkentällä rento hyväntekeväisyyskisa: pelaajat kartuttivat Naisten Pankin varoja, joilla autetaan kehittyvien maiden naisia. Kisaan otti osaa myös Hartola Golfin toimitusjohtaja Tera Heinonen, joka hoiti klubin järjestelyjä yhdessä vapaaehtoisten kanssa.
Liisa Ollikainen ja Jyrki Uusitalo lähettivät aamukymmenestä lähtien 38 paria kentälle 10 minuutin välein.

 • Lähtö tuli hienosti täyteen. Koronarajoitusten vuoksi ei ole yhteistä aloitusta, joten lähetämme kaikki erikseen. Kisa kestää yli neljä tuntia.
 • Naisten pankki on toiminut nyt 13 vuotta ja golfkisoilla on kerätty rahaa kymmenisen vuotta. Hartola Golf on ollut mukana 4 vuotta. Pelaamassa on sekä miehiä että naisia, suunnilleen puolet on Hartolasta, puolet muualta.
  Ollikainen ja Uusitalo kertoivat golfin historiasta. Peli on saanut alkunsa siten, että paimenet ryhtyivät sauvoillaan lyömään lantakakkaroita, kun oli tekemisen puutetta. Ensimmäiset golfsäännöt laadittiin Skotlannissa v. 1744.
  Ensimmäiset lähtijät olivat Helena, Irja, Joonas ja Samuli. Liisa kertoi heille Naisten Pankin toiminnasta.
 • Tänä vuonna meillä on 6 kohdemaata: Uganda, Keski-Afrikan tasavalta, Kambodza, Myanmar, Nepal ja Jordania.
 • Nyt olemme kuudentoista klubin kisakiertueen puolivälissä ja kun Hartolan tuotto lasketaan mukaan, on tähän mennessä saatu kokoon ammatti jo 460:lle kehittyvien maiden naiselle. Kirkon Ulkomaanapu vie rahat perille. Kun nainen saa ammatin, lukutaidon ja toimeentulon, niin koko perhe voi paremmin. Teette arvokasta työtä!
  Jyrki kertoi pelissä noudatettavista ja kentän säännöistä, ja kukin ryhmä sopi, miten tulokset kirjataan. Lähtijät saivat esittää kysymyksiä.
 • Toivotamme teille hyvää kisaa! Nauttikaa päivästä!
  Marja-Riitta Mäkinen on Hartolan vapaa-ajanasukas ja kertoi olleensa mukana Hartolan Naisten Pankki Openissa joka kerta.
 • Tämä on erinomainen hyväntekeväisyyden muoto. Olen tosi iloinen, että lähtö on täysi ja miehet ovat innostuneet mukaan!
  Kisan voittajapari oli 44 pisteellä Miia ja Petri Mäkelä Laukaa-Peuranka golfista. He saivat näin kutsun Finaaliin.
  Kolme parhaiten sijoittunutta paria palkittiin yhteistyökumppaneiden tavarapalkinnoilla, samoin erikoiskilpailun (lähimmäs lippua) voittaja. Palkintojenjaossa arvottiin lisäksi Naistoimikunnan lahjoittamat palkinnot.

Kuvassa: Pentti Lehtinen (vas.), Jussi Savolainen, Jarkko Hietanen ja Markku Virtanen asettuivat kuvaan ennen aloituslyöntiä.