verkkokauppa.com – ei merta edemmäs kalaan…

Kyösti Piippo
Sysmä

Monipäinen filmiryhmä rantautui Sysmään viime keskiviikkona kuvaamaan Verkkokauppa.com´n uutta television mainosfilmiä. Seurueen koko avustajien kera käsitti n. 60 henkilöä. Käytännön kuvaustyön teki Angels Film Oy.
Verkkokaupan markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelän mukaan kuvaukset piti aluperin tehdä Virossa tai Sloveniassa, mutta korona sotki nämä suunnitelmat. Uudeksi kuvauspaikaksi valikoitui hienosti Sysmä.
Ohjaaja Pete Veijalainen vietti aikaansa talvella Sysmässä ja ihastui Sysmän talvisiin näkymiin. Uusintakäynti alkukesästä vakuutti tekijät lopullisesti siitä, että Sysmä on paras mahdollinen kuvauspaikka.
-Meillä on mainosfilmeissä viime aikoina ollut konseptina luolaihmiset ja karavaanarit. Kaikki tähtää luonnollisesti siihen, että näiden molempien ryhmien varustetaso on huikea verkkokaupan kautta hankittujen laitteiden ansiosta. Nämä elementit löytyivät Sysmästä.
Paikkakunnan hyvin tunteva kirjailija/roolittaja Pia Pesonen on ollut myös projektissa mukana roolittamassa filmin henkilöhahmoja.
Viestintäjohtaja Seppo Niemelän mukaan mainosfilmi nähdään julkisuudessa todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.
-Aikataulumme petti, kun emme päässeet Sloveniaan alkukeväästä. Mutta pärjäämme vanhalla materiaalilla ensi vuoden puolelle saakka.
Filmiryhmä kehui Sysmän olosuhteita ja upeaa säätä. Vuorokauden ajan paikkakunnalla viipyneen filmikaravaanin keskuspaikka oli Camping Sysmän alue. Kuvauksia tehtiin leirintäalueen lisäksi Askonrannassa ja mukana filmitouhussa oli joukko sysmäläisiä avustajia.