Nelostie – vihdoinkin!

Kyösti Piippo
HARTOLA

Nelostie välillä Hartola – Oravakivensalmi on mutkainen ja mäkinen eikä täytä vähimmässäkään määrin liikenneturvallisuutensa puolesta Suomen eikä EU:n vaatimuksia. Hallitus esittää tieosuudelle 26 milj.euron kunnostusmäärärahaa.
Hanketta on ehditty vatvoa jo viidentoista vuoden ajan. Keskimääräinen vuorokauden liikennemäärä on 6500 ajoneuvoa ja tuosta määrästä 17 % on raskasta liikennettä.
– On tämä ollut melkoinen talkoo. Minäkin olen ehtinyt ottaa asian puheeksi kolmen eri hallituksen ministereille ja kahden maakunnan maakuntaliitolle. Hankkeen jälkeen emme ole enää kunta, jonka kohdalla on jatkuvasti tulppa liikenteelle. Samalla päästään myös eroon liikenneonnettomuuksista tieosuudella, iloitsee kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel.
Asia on nyt varma ja rakentaminen voi alkaa. Valmistelevia töitä, kuten mittauksia ja suunnitelmien päivityksiä on tehty jo koko kevään ajan.
Hartola – Joutsa -väli on tärkeää pohjavesialuetta, jolla Hartolan varavedenottamon maavaraus sijaitsee.
– Tien remontti tuo suuren parannuksen pohjaveden suojauksen osalta, sillä nykyinen tie on täysin ilman suojausta ja raskaan liikenteen määrä on kasvussa, toteaa Fågel yhdeksi tieremontin tärkeäksi yksityiskohdaksi.
Monia muitakin etuja on; tielinjaus on upotettu maastoon ja se vähentää melun määrää niin Jääsjärvelle kuin Rautavedellekin päin.
– Lisäksi tien siirtyminen keskelle järvien välistä kannasta mahdollistaa alueen rantarakentamisen paljon nykyistä paremmin.
Turvallisuustekijöitä tullaan lisäämään myös Hartolan liittymiin. Fågel luottaa siihen, että hankkeen toteutuminen antaa lähtölaukauksen Jari-Pekan kohdalla olevan Hartolan pääsisääntuloväylän uusimiseksi.
– Tässä onkin seuraava lobbaus kohderahan saamiseksi.
Kunnanjohtaja Merja Olenius tähdentää, että nelostien parannushanke on paitsi Hartolalle tärkeä, niin ennenkaikkea keskeinen turvallisuuden lisääjä koko Suomen elinkeinoelämälle ja tienkäyttäjille.
– Koronakriisin jälkihoidossa iso tiehanke on paikallisesti merkittävä työllistäjä yrityssektorille. Hanke ei olisi voinut sattua parempaan aikaan.

Kuvassa: Jarkko Fågelin taustalla oleva Jari-Pekan risteys on seuraava projekti nelostien parannustöissä.