Täysi tohina Pinxinmäellä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Pinxinmäellä on ollut vilskettä viime päivinä.
– Paikkoja on kunnostettu ja ollaan valmistauduttu kaikin puolin uuteen kauteen. Ovet avattiin viime perjantaina, kertoo mäen isäntä Yrjänä Ahto.
Pinxinmäki on avoinna juhannukseen saakka ke – su klo 12 – 18 ja jussista lähtien klo 11 – 20 (tarvittaessa pidempäänkin). Koulujen alkaessa talo siirtyy taas lyhyempiin aukioloaikoihin.
Keväällä Pinxinmäen toiminnan aloitti Juha Rantanen, mutta hän siirtyi kesän alkaessa uusiin haasteisiin. Ravintolan päällikkönä on 1.6. aloittanut kokenut Meeri Lavi. Hän kuuluu Pinxinmäen osaomistajan Långvikin kylpylä- ja kongressihotellin henkilökuntaan.
– Långvik pystyi tarjoamaan meille näin korona-aikana myös kaksi kokkia keittiön vahvistamiseksi, perustelee Yrjänä Ahto päätöstä.
Pinxinmäen toimintalinja pysyy pitkälti samanlaisena kuten ruokapolitiikkakin.
– Hyvää ja konstailematonta ruokaa hyvistä ja mahdollisuuksien mukaan paikallisista raaka-aineista.
Ravintola aloittaa toiminnan hyvinkin suppealla ruokalistalla, mutta laajentaa sitä pikku hiljaa kauden edetessä. Asikkaiden toiveita kuullaan herkällä korvalla.
Pinxinmäen taidenäyttely avautuu juhannuksena ja sulkeutuu 8.8. ja näyttelyä kutsutaan koronavuoden yllätysnäyttelyksi. Näyttelyn teokset tulevat yhdestä paikasta, Taide Ritan valikoimasta.
– Odotettavissa on teoksia niin vanhoilta mestareilta kuin uusiltä kyvyiltäkin, moneen makuun ja hintaluokkaan.
Pihan aitoissa tulee entiseen malliin olemaan pienempiä näyttelyitä – maalauksia, keramiikkaa ja tekstiilitaidetta.
Korona rajoittaa toistaiseksi osin myös Pinxinmäen toimintaa.
– Rajoitusten takia voimme ottaa sisätiloihin vain 25 ruokailijaa kerrallaan. Jonoja ja odotusaikoja syntyy varmaankin huonommalla säällä, varoittelee Yrjänä Ahto.
Terassi palvelee luonnollisesti normaalisti, kunhan sää vain sallii.

Kuvassa: Yrjänä Ahto ja Meeri Lavi aloittivat kauden ”koulunpenkillä”.