Vapaa-ajan asukkaille oma T-paita

Mika Sankari
HARTOLA

–T-paitaidean äiti on Kirsti Karjalainen. Hän on ollut meidän hallituksemme jäsenenä vuoden verran ja tuonut uusia ajatuksia mukanaan toimintaamme. Tämä projekti on niistä yksi, kertoo Hartolan vapaa-ajanasukkaiden yhdistyksen puheenjohtaja Pentti Heinonen.
Varsinaisesti ideana oli alun perin saada näkyvyyttä uudella tavalla yhdistykselle ja piristää samalla tätä kevättä ja tulevaa kesää. Ja nyt, kun tapahtumia joudutaan perumaan paljon, on paitatempaus Heinosen mukaan eräs tapa kertoa kaikille Hartolan vapaa-ajanasukkaille, eikä vain jäsenistölle, että yhdistys on edelleen elossa ja voi hyvin.
Asuurinsinisiä Fruit of the Loomin paitoja on myyty jo kymmenittäin. Paitojen toimittaja on KH-Print Oy Hartolasta. Kun yhdistys lähti etsimään yhteistyökumppania, oli tavoitteena löytää paikallinen yritys ja siinä myös onnistuttiin. Näin voitiin tukea paikallista yritystoimintaa samalla.
–Myynti tapahtuu siten, että me ”mainostamme” paitoja sekä jäsenille lähetettävissä sähköpostiviesteissä että facebook-sivuillamme. Ostaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä Kirsti Karjalaiseen joko puhelimitse 050 61561 tai sähköpostilla kirsti.karjalainen@gmail.com. Kerro hänelle tilaamiesi paitojen lukumäärä ja niiden koot. Hän hoitaa paitojen toimittamisen ja rahastuksen, Heinonen opastaa.
Paidan myyntihinta on 8 €/kpl jäsenille ja 13 €/kpl ei-jäsenille. Kokovaihtoehdot ovat S, M, L, XL ja XXL.
–Paidan myyntihinta on niin alhainen, että siitä ei kerry tuottoa yhdistykselle. Paremminkin me tavoittelemme tällä tempauksella yhdistyksemme näkyvyyden nostamista. Meillä oli tarkoitus käynnistää ”tavataan torilla”-aktiviteetti eli oli siis tarkoitus kerääntyä Hartolan torin kahvilaan kerran viikossa nämä paidat päällä. Kuka tahansa olisi voinut tulla juttelemaan ja kyselemään asioista. Käyttämällä tätä t-paitaa Hartolassa kauppa- yms. asioilla, piristät samalla iloisesti Hartolan katukuvaa.
Hartolan kunnankin edustaja oli luvannut tulla tarvittaessa vastaamaan vapaa-ajanasukkaiden kysymyksiin. Virusepidemian takia tämäkin idea jää toteutumatta tänä kesänä, mutta ehkä sitten vuoden kuluttua on toisin.

Kuvassa: Matti Sevilä, Pentti Heinonen, Kirsti Karjalainen ja Alf Karjalainen poseeraavat uusissa paidoissaan.