Yritys Tutuksi – Sysmän Pyörä ja Kone

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Jukka Lindfors oli keskustellut Ossi Oksasen kanssa aika pitkään halustaan ostaa Ossin omistama Pyörä ja Kone -yritys Sysmän keskustassa Ossin eläköitysmisvaiheessa. Neuvottelu konkretisoitui tammikuun alkupäiviin 2018 ja Jukka siirtyi tehdyllä kaupalla yrityksen omistajaksi. Ossi pääsi eläkkeelle ja Jukka vakuuttaa olevansa varsin tyytyväinen tekemäänsä ratkaisuun.
– Kaikki on sujunut odotusten mukaan ja töitä on riittänyt.
Yrittäjä on hyvillään siitä, ettei monia yrittäjiä kovasti kouraissut korona ole vaikuttanut juuri yhtään Pyörän ja Koneen myyntiin eikä huoltotöihin.
Jukan yrityksen tuotevaliskoima on laaja ja hittituotteeksi hän nimeää mielellään Stihlin tuoteperheen.
– Stihlin tuotteet moottorisahoista ruohoinleikkureihin myyvät edelleen hyvin. Tuotteiden laatu on tässä merkissä pettämätön. Vaikka varsinaisten metsurien määrä lähiseudulla on vähäinen, Stihlin sahoja myydään eniten moniin eri tarkoituksiin toteaa Jukka Lindfors.
Kesäasukkaiden merkitys näkyy yrityksessä koneiden ja polkupyörien huoltojen lisääntymisenä kesäaikaan. Toki vakituisten asukkaiden ostot ja huoltopalvelut pitävät Jukan ympärivuotisesti leivän syrjässä kiinni.
– En minä eläisi koko vuotta pelkästään kesäasukkaiden töillä.
Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta Jukka toivoo vakinaisten- ja kesäasukkaiden käyttävän jatkossakin yrityksen huoltopalveluja ja luottavan Stihlin laatuun pienkoneiden ostoksia tehdessään.
– Näillä elementeillä tulevaisuus näyttää ihan hyvältä ja paikkakunnalla säilyy edelleen moottorisahoja, puutarhakoneita ja polkupyöriä myyvä ja huoltava erikoisliike.

Sysmän Pyörä ja Kone

Leppäkorventie 1, Sysmä
Puh. 044 978 2035
jukka.lindfors67@gmail.com