Kahvila Kesäretkestä herkut EU:n halvimpaan hintaan*

Mika Sankari
HARTOLA

-Suosituin herkkumme on korvapuusti. Niitä saa paistaa aina reilun erän myyntiin, kertoo Helga Ojanen kahvilan kojulla torin laidalla. Aurinkoinen lauantaiaamu on saanut ihmiset liikkeelle ja kauppa käy hyvin.
Muita myynnissä olevia tuotteita ovat pullien ohella mm. suolaiset piirakat, sämpylät, letut, täytekakut ja voileivät. Kokonaisia kuivakakkuja on myös myynnissä. Kahvit, teet ja muut normaalit kahvilajuomat löytyvät Kesäretkestä luonnollisesti myös. Tuotevalikoima vaihtelee hieman päivän mukaan.
-Gluteeniton vaihtoehtokin meillä on tarjolla satunnaisesti, kääretorttumme taikina on perunajauhopohjainen, kertoo Jasmiin Erola. Hän on ehtinyt auttamaan vanhempiaan vakityöstään Hollolan Matkakeitaalta.
Viime kesään verrattuna aukioloajat ovat muuttuneet. Kesäaikaan eli suurin piirtein elokuun puoleen väliin asti kahvila avataan yleensä torstaina, perjantaina ja lauantaina aamulla yhdeksän aikaan ja paikalla ollaan niin kauan kuin asiakkaita riittää.
-Avaamme myös tiettyinä juhlapyhinä. Esimerkiksi pääsiäisenä olimme auki ja myimme vappuna munkkeja. Meille eli minulle ja miehelleni Seppo Ojaselle tämä on kuitenkin sivutoimi, sillä maatalouden työt työllistävät meitä vielä. Kotopuolessa on esimerkiksi katsottava naapurin lehmien perään ja aitaa tuli keväällä rakennettua hehtaarikaupalla, Helga kertoo.
Porukkaa alkoi kertyä lisääntyvässä määrin päivän kuluessa kahvilan teltalle nauttimaan Ojasten herkuista – eikä ihme. Tuotteet ovat runsaita ja itsetehtyjä eivätkä hinnat päätä huimaa. Käteistä tosin pitää muistaa ottaa hieman mukaan.

*sitaatti Seppo Ojaselta