Väihkylän koulu käyttökieltoon

Ympäristöterveyskeskuksen johtaja Pentti Lammen päätös Väihkylän koulun ja aamu- ja iltapäiväkerhon tilojen asettamisesta käyttökieltoon 27.10.2014 alkaen ja kunnan toimenpiteistä

Ympäristöterveyskeskuksen johtaja Pentti Lampi on 29.9.2014 tekemällään päätöksellä asettanut Väihkylän koulun ja aamu- ja iltapäiväkerhon tilat käyttökieltoon 27.10.2014 alkaen sisäilmaongelmien vuoksi.

Väihkylän koulun väistöä on valmisteltu kunnanjohtajan johdolla jo jonkin aikaa kahden eri vaihtoehdon pohjalta. Väistön vaatimat ratkaisut ja jatkovalmistelu on tehtävä nopealla aikataululla. Väistö onnistuu annetussa 4 vkon aikataulussa.

Asia on kokonaisuudessaan – myös tilaelementtikoulun kilpailutuksen valmistelun osalta – kunnanhallituksen tehtävänä ja valmistelussa. Tilasuunnitelma on valmistunut opetustoimen konsultilla. Asiaan liittyvät päätösehdotukset sekä väistöstä että tilaelementtikoulun hankinnan valmistelusta tulevat kunnanhallituksen käsittelyyn 13.10.2014 valtuuston koulupäätökseen perustuen. Taloustoimikunnassa asiaa valmistellaan vielä ennen kunnanhallituksen kokousta. Kunnanjohtajan nimeämä työryhmä valmistelee sekä väistöä että uuden tilaelementtikoulun tilasuunnitelman yksityiskohtia.

Vanhempia, huoltajia ja opettajia informoidaan väistöratkaisusta ja toteutuksesta.

Marketta Kitkiöjoki, kunnanjohtaja