Uusi yrittäjä fysioterapiassa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Fysioterapeutti Heli Pylkkänen on toiminut Sysmän Fysioterapia Ky:n omistajana ja yrittäjänä yli 32 vuotta. Eläkeikä täyttyi jo viime keväänä.

–Siinä vaiheessa aloin pohtimaan tulevaisuutta päämääränä eläkkeelle siirtyminen, toteaa Heli.

Pylkkänen otti yhteyttä elinkeinoneuvoja Seppo Laaksoon ja sai häneltä oitis kuuman vinkin. Laakso tiesi joutsalaisen Heli Flinkin olevan kiinnostunut fysioterapia-alan yrityksen perustamisesta. Pylkkänen soitti kaimalleen Joutsaan ja alustava kontakti oli syntynyt. Eräänä päivänä Heli Flink sitten käveli sisään ja muutaman hetken päästä voitiin todeta, että kysyntä ja tarjonta olivat kohdanneet toisensa.

Heli Flink aloittaa Sysmän Fysioterapian yrittäjänä vuoden 2017 alusta lukien.

Hän työskenteli ennen nykyistä ammattiaan mm. työvoimatoimistossa ja Kelassa. Vuonna 2004 hän haki opiskelupaikkaa Jyväskylän Ammatikorkeakouluun tähtäimessä fysioterapeutin koulutus.

–Kymmenvuotinen haave toteutui, pääsin sisään ja valmistuin fysioterapeutiksi. Erikoistuin koulutuksen kestäessä neurologiaan ja psyko-fyysiseen fysioterapiaan.

Heti valmistuttuaan v. 2008 Flink perusti oman yrityksen Joutsaan, siellä kun oli selkeä tilaus alan töille. Täysipäiväistä yrittäjyyttä kesti vuoteen 2014, minkä jälkeen Heli hölläsi kiireistä työrytmiä toimimalla sivutoimisena yrittäjänä ja tekemällä alan päivätöitä.

–Sitten tuli Seppo Laakson puhelinsoitto ja innostuin tästä Sysmä -ajatuksesta. Pyrin jatkamaan täällä Sysmässä Heli Pylkkäsen tasokkaalla linjalla lisäämällä siihen uutena asiana omaa psyko-fyysisen fysioterapian osaamistani.

Eläkkeelle siirtyvä Heli Pylkkänen aikoo pitää aluksi 32 vuoden aikana kertyneet vuosiloma-, pekkas- ym. vapaat pois – niitä kertyykin aika nokko! Suunnitelmissa on aluksi matkat lasten luo Saksaan ja Australiaan. Entiset harrastukset jäävät eläkeläisen ohjelmaan ja suunnitelmissa on liikunnan lisääminen.