Järjestöjen Joulumyyjäiset

Kyösti Piippo
HARTOLA

Hartolan seurakuntatalon myyjäistilat olivat tupaten täynnä väkeä jo reilusti ennen myyjäisten virallisesti  ilmoitettua aloittamisaikaa ja parhaita tuotteita varattiin ennakkoon, kunnes klo 11.30 tapahtui myyntistartti. Perinteisten joulumyyjäisten järjestämisvastuu kiertää vuosittain järjestöltä toiselle ja tällä kertaa oli vuorossa Hartolan maa- ja kotitalousnaiset.

–Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1994 lähtien ja vastaantotto on aina ollut erinomainen, kertoo Marianne Julin maa- ja kotitalousnaisista.

Seurakuntasalin pöydillä notkui niitä tuttuja pukin konttiin sopivia lahjoja, elikkä käsitöitä, suuhunpantavia herkkuja ja arvontaa. Julinin mukaan paikalla oli liki kymmenkunta myyjää – mm. Eläkeliitto, Reuma ja Tules -yhdistys, opiston englannin kielen ryhmä,Vuorenkylä -seura, yhtenäiskoulun 6. luokka ja tietysti järjestäjänä toiminut Hartolan maa- ja kotitalousnaiset, jolla oli tällä kertaa myynnin lisäksi ilo toimia myös kahvilayrittäjänä.

Hartolan Eläkeliitolla on käytössä pitkä myyntipöytä, mikä notkui raskaassa lastissa: leivonnaisia, villaisia kädentöitä ja mm. Olli Saarelan taidokkaita tuohiruusuja. Yhdistyksen puheenjohtaja Anja Koskisen mukaan sukat, lapaset ja muut villaiset tuotteet ovat syntyneet oman kerhon toimesta, mikä kokoontuu joka viikko. Leivonnaisten mestareina ovat uurastaneet Aili Hakokivi ja Riitta Hyystinmäki.

Paljon oli myyjäisissä tavaraa ja hyvin kävi kauppa.

Jokohan yhdistysten pitäisi harkita jatkossa lisätilaa seurakuntatalon muista huoneista?