Uusi pelastusasema käyttöön

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Uuden pelastusaseman vihkiäistilaisuuden vihkiäispuheen piti sisäministeriön pelastusosaston pelastusylitarkastaja Rami Ruuska. Hän kiitteli Sysmän kuntaa ennätyksellisen nopeasta toiminnasta uuden pelastusaseman rakentamisessa ja piti lopputulosta erinomaisena pikarakentamisen taidonnäytteenä. Puheessaan hän toi esille pelastustoimen tulevia ongelmia.
– Ikääntyminen yleisellä tasolla näkyy onnettomuuksien lisääntymisenä ja myös pelastustoimen henkilöstön ikääntyminen huolestuttaa.
Talousasiat ja siitä johtuvat toiminnan supistukset huolestuttivat myös Ruuskaa. Tosin IT -teknologian kehittyminen tulee osaltaan parantamaan pelastustoimen palveluja. Kaupunkilaistuminen tyhjentää maaseutua ja sekin vaikuttaa pelastustoimintaan.
– Onneksi Sysmässä ei näytä olevan tässä suhteessa ongelmia.
Ruuska tähdensi puheessaan, että Suomi on maailman turvallisin maa, luottamus viranomaisiin ja pelastustoimeen on huippuluokkaa. Puhuja kiitteli vuolain sanoin pelastustoimen ja ensihoidon hyvin sujuvaa yhteistyötä, mikä näkyy hyvin myös Sysmän uuden pelastusaseman toiminnassa.
Ruuskan mukaan myös onnettomuuksien ehkäisy kuuluu pelastuslaitoksen toimintaan.
Päijät-Hämeen Pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jari Hyvärinen tuntee hyvin Sysmän VPK:n asiat. Hän ihmetteli Sysmän VPK:n intoa ja valmiutta olla mukana pelastustoimen kehityksessä.
– VPK toimii täällä tehokkaasti ja yhteistyössä eri tahojen kanssa. Toiminta on sitä, mitä sen kuuluukin olla.
Päijät-Hämeen ensihoitopalvelu Akuutti 24:n edustaja kiitteli rakennuttajaa ja urakoitsijaa siitä, että ensihoito sai olla suunnittelussa mukana alusta pitäen. Hän ennusteli ensihoidon palvelujen kasvavan tulevaisuudessa ikääntymisen vuoksi ja ilmaisi tyytyväisyytensä Sysmän uudelle pelastusasemalle rakennetusta ensihoidon tilasta.
Urakoitsijan tervehdyksen esitti Insinöörityö Hentinen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Hentinen. Hän korosti monen muun puhujan tavoin uuden aseman rakentamisen nopeaa aikataulua, rakennuksen energiatehokkuutta ja puhtaita tiloja.
Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki kiitteli kunnan valtuutettuja rivakasta päätöksenteosta ja vakuutti, että kuntalaiset voivat elää nyt Sysmässä entistä turvallisemmin.
Tilaisuuden isäntänä toimi valtuuston puheenjohtaja Mika Järvinen ja ohjelmatarjonnasta vastasi mainio Kalhon Soittokunta.
Vihkiäistilaisuuden yksi kokokohta oli aseman avautumista symbolisoiva nauhan leikkaus ja lopuksi tutustuminen uuden aseman tiloihin.

Kuvassa: Pelastusylitarkastaja Rami Ruuska (oik.) aloitti nauhan leikkaamisen. Sitten oli vuorossa paikallinen palokuntaväki.