AIMO 20v.

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Musiikki on ollut Henry Saloselle aina tärkeää. Poikasena Heikki -eno tutustutti hänet Hurriganesiin ja muihin sen ajan rokkareihin. Henkan soittajauran kehitys toimi pohjana myös Hittiorkesteri Aimon syntymiselle.
– Ensimmäinen kosketus kitaraan lienee noilta samoilta ajoilta, valokuvakin tästä on jäänyt muistoksi, toteaa Henkka.
Mummo osti Henkalle rummut, ja sitten syntyikin ensimmäinen bändi, jossa olivat mukana Henkan lisäksi Leppäsen Pasi ja Kuikan Teemu. Ja pojat soittivat Hurriganesia! Papinniemen Urholla oli oma tärkeä roolinsa siinä, että Henkka innostui kitarasta. Sitten syntyi The Wespa, jossa soittivat Sinirannan Sami, Jokisen Tomi ja Jarkko. Tehtiin omia biisejä ja lisäpotkua Henkan kitaransoitolle antoi Jokisen Mikko.
– Sitten tuli kuvioihin Toni-Pekka Suni ja perustimme Pajulan Pojat ja minä siirryin takaisin rumpujen taakse. Kokoonpanoon kuuluivat Sunin ja minun lisäksi Kekkosen Tommi ja Leppäsen Pasi. Varsin pian siirryin takaisin kitaran varteen ja Järvisen Olli houkuteltiin rumpuihin, muistaa Henkka.
Soittaminen loppui vuosien 1993 – 1998 ajaksi, Henkan aika kului pääosin salibandy -kentällä.
Aimo syntyi paikallisessa anniskeluravintolassa vuonna 1999 Henkan, Tomi Malinin ja Leppäsen Pasin toimesta ja varsin pian mukaan tuli myös Järvisen Olli.
Tomi poistui muutaman vuoden jälkeen Rataksen pariin ja tilalle tuli Vesa Nupponen. Kekkosen Tommi hoiteli Aimon äänimiehen hommia ja toimi näin orkesterin viidentenä jäsenenä. Malin tuli myöhemmin takaisin kokoonpanoon ja korvasi basistina Leppäsen.
Aimo heittää tätä nykyä 40 – 50 keikkaa vuodessa ja päivätyössä käyville soittajille tahti on ihan riittävä. Aimon ohjelmisto on melkolailla ”hittiä hitin perään” eikä biisilistoja juurikaan etukäteen kirjoitella.
– Yleisöä pitää osata lukea ja tarjota biisejä sen mukaan. Hyvän keikkapaikan tekee enemmän yleisön fiilis kuin esim. ulkoiset puitteet.
Bändin keikoista ovat Henkalle jääneet mieleen lukuisat lämppäyskeikat (Yö, JVG, Popeda, Neljä Ruusua, Eppu Normaali, Apulanta, Lauri Tähkä, Steve’n’ Seagulls jne.) ja tietysti Kuusamon Ruka vuonna 2011 – siellä Aimo soitti 11 päivää putkeen.
– Ja tietysti jokakesäinen VPK:n lava ja Krouvin lava ovat hienoja tapahtumia, Helsingin Mummotunnelia unohtamatta.
Aimon kokoonpano tällä hetkellä on siis Henry Salonen, Tomi Malin, Vesa Nupponen, Olli Järvinen ja tekninen henkilökunta Kuosma, Rekola, Lindfors.
Aimo, 20 vuotta radalla -bileet Teatteritalolla 23.11.2019 sisältää läpileikkauksen tutuista kappaleista – special questina sysmäläinen Keimo.

Kuvassa: Aimo keikalla. Kuva Susanna Hynynen.