Halloweenia Hartolassa

Mika Sankari
HARTOLA

Pyhäinpäivän aattona Hartolassa ratsastettiin ja käytiin diskossa.
Unetun Ratsastajat Ry. järjesti perjantai-iltana 1.11 “Halloween tallilla”-tapahtuman ja Hartolan 4H-yhdistys diskoillan eli “Halloweenbileet” lapsille Jokirannassa. Kaikenikäisille oli siis tarjolla mielekästä tekemistä molemmissa tapahtumissa.

Unetun hevostilalla

Ilta eteni Martina Pahkalan johdolla Mira “Elli” Ihalaisen juontamassa tapahtumassa.
Pukuratsaskilpailuun osallistui yhteensä kahdeksan ratsastajaa. Mielikuvitusta oli käytetty kilpailijoiden keskuudessa runsaasti ja heidän joukostaan löytyi mm. kurpitsan, noidan, ritarin, vampyyrin ja eri väristen enkelien hahmoja pyhäinpäivän aaton ajatuksen mukaisesti.
Voittajat eli “Peppi Pitkätossu hevosineen” ja “Vampyyri” valittiin yleisöäänestyksellä. Katsojien “lahjominen” esimerkiksi karkeilla oli ollut kilpailussa sallittua.
Katrilliratsastusnäytökset antoivat oivan näytteen ratsastuksesta joukkuelajina. Kyseisen muodostelmaratsastuksen juuret ovat Italiassa, josta se levisi hovien ja armeijoiden kautta muualle Eurooppaan.
Yleisölle tarjottiin lajiesittelynä myös vikellysnäytös eli akrobatiaa liikkuvan hevosen selässä. Vikellys sopii hyvin nuorille, sillä se vaatii ketteryyttä. Tämäkin laji omaa pitkät perinteet antiikin ajoista lähtien.
Väliajalla oli mahdollisuus käydä kammokujalla tai buffetissa. Talutusratsastusta oli myös tarjolla.

Jokirannassa

Disko oli avoinna kuudesta kymmeneen. DJ soitti kaikille sopivaa eli esimerkiksi ikävistä sanoituksista vapaata toivemusiikkia illan muun ohjelman ohessa. Naposteltavaa ja muuta hyvää löytyi buffetista. Ilta sisälsi muutaman leikkimielisen kilpailunkin.
Teknisen haasteen tarjosi pareittain kisattu laji, jossa ilmapalloa yritettiin kuljettaa lakaisuharjan avulla tuoleista muodostetun pujotteluradan läpi mahdollisimman nopeasti.
Kymmenien paikalla olleiden yllä näkyi useita Halloween-aiheen mukaisia asuja. Parhaat kostyymit huomioitiin sekä lasten että aikuisten sarjoissa.
Unetussa oli tarjolla kammokujalla käynti mutta Jokirannan Halloweenbileissä sai käydä ottamassa kammokuvan eli kuvattavana joko itse tai kaverin kanssa euron hintaan.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, joten illan mittaan tyytyväisiä juhlijoita haettiin vähitellen pois ja näin lähdettiin kotiin päin juhlapyhän viettoon.

Jokirannassa oli pukuja joka lähtöön.

 

 

Ilmapallon kuljetus tarjosi haastetta.

 

Kurpitsa sopi hyvin asuksi pyhäinpäivän aaton pukuratsastuskilpailuun.