Tykkilumilatu valmiina

Lumipeite on mukavan paksu muissa itähämäläisissä naapurikunnissa, mutta sula Päijänne on ilmeisesti pitänyt lumisateet niukkoina Sysmän suunnalla. Tosin viime päivinä lunta on riittänyt tännekin. Sysmäläisten yritysten tuella ja lukuisten talkootuntien jälkeen on Ohrasaareen taas saatu aikaan noin kilometrin mittainen latu-ura niin perinteisen kuin vapaan hiihtotavan liikkujille.

Lumitykki tuotti useamman sata kuutiota lunta käytyään yhtäjaksoisesti miltei kaksi vuorokautta ja lumi levitettiin päivässä kaivurin ja useiden traktoreiden voimin. Talkooporukka kohtasi kovan haasteen Ohrasaareen johtavan kapean ja jyrkän sillan kanssa, eikä lauhtumisen aiheuttama liukkaus hommia ainakaan helpottanut. Työt saatiin kuitenkin tehdyksi ilman vahinkoja ja talkoolaiset olivatkin yhtä mieltä siitä, että riskeillä leikkiminen saa tältä erää riittää. Mikäli talvet tuntuvat käynnistyvän jatkossakin yhtä vähälumisina, on edessä sillan kunnostus tai mantereen puolelle tehtävät vaihtoehtoiset latureitit. Yhtenä reittiehdotuksena talkooväki pohdiskeli Ohrasaaren ja kirkon välisen viheralueen hyödyntämistä.

Tämän talven latu on kuitenkin Ohrasaaressa nyt hyvässä mallissa ja tanakan tykkilumikerroksen pitäisi kestää myös säiden vaihteluita. Latukone on työnsä tehnyt ja baanat odottavat innokkaita hiihtäjiä. RP