Tulevaisuuden puurojuhla

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Eläkkeensaajien puurojuhlasta alkaa monelle sysmäläiselle pikkujoulukausi, niin tänäkin vuonna. Työväentalo täyttyi yhdistyksen jäsenistä ja kutsutuista vieraista, jotka aloittivat varsinaisen juhlaosuuden nauttimalla riisipuuroa ja rusinasoppaa.
Puurojuhlan avannut yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Hakulinen nimesi tilaisuuden tulevaisuuden juhlaksi, sillä ohjelmistoon oli sijoitettu paljon lasten ja nuorten esittämää ohjelmaa. Hakulinen kertoi myös muutamalla sanalla yhdistyksen vireästä toiminnasta: kerhoja on kaikkiaan kymmenkunta ja niistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Yhdistys täyttää ensi vuonna 55 vuotta.
– Myös minulle eläkkeensaajien puurojuhla merkitsee joulunajan alkua, totesi kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki puheenvuorossaan.
Hän totesi tyytyväisenä, että eläkeläisillä on Sysmässä paljon yhteistä tekemistä. Kitkiöjoki tunnusti myös sen tosiasian, että Sysmä on iäkkäiden ihmisten kunta.
– Onneksi meillä on toimivat sote -palvelut ja siitä kiitokset palvelujen tuottajille.
Kunnanjohtaja loi puheessaan pikakatsauksen kunnan ajankohtaisiin asioihin ja nimesi niistä mm. kouluhankkeen ja toimintakeskuksen kunnostustyöt.
Puurojuhlan ohjelma oli vahvasti musiikkipitoinen. Heti tilaisuuden alkuun repäisi harmonikkataiteilija Pepe Niilahti ”Ankkurit ylös” ja myöhemmin hän säesti Vilho Mäkisen lauluja ”Hopeinen kuu” ja ”Se hänelle nyt kertokaa”. Yhdistyksen laulukerho esitti Aimo Ikosen johdolla pari laulua ja Armi Nieminen lausui Kaarlo Sarkian joulurunon.
Sitten olikin nuorten vuoro valloittaa esiintymislava. Trio Helmi, Anni ja Inka (kaksi kitaraa ja rummut) esittivät perinteisiä suomalaisia joululauluja ja Elina ja Pihla heittivät koskensoittimien kera parit räpit. Lapsiryhmien viimeisinä esiintyjinä päiväkoti Kastellin lapset toivat esiintymislavan täyteen jouluriemua leikkien ja laulaen Anu Yli-Talosen johdolla.
Aimo Ikosen vetämän tietokilpailun voittivat samalla pistemäärällä Hartolan ja Asikkalan joukkueet, minkä jälkeen arpajaisvoittoja jaettiin salintäyteiselle yleisölle sylin täydeltä.
Kahvituksen jälkeen jälkeen istumisesta jäykät jalat verryteltiin vetreiksi tanssimalla ja sehän oli helppoa Kyösti Salmenin orkesterin säestyksellä.
Tilaisuus oli oikein mukava alku pikkujouluille ja koko joulun ajalle.

Kuvassa: Kastellin lapset toivat puurojuhlaan esiintymislavan täydeltä joulumieltä. Ryhmän vetäjänä toimivat Anu Yli-Talonen ja Outi Apilainen.