Kunto koholle

Helena Mäkinen
HARTOLA

Liikuntamajalla esiteltiin uusia kuntolaitteita. Tanskasen Matti ja hyvinvointikoordinaattori Johanna Huttunen kertoivat, miten laitteet toimivat ja mitä kehon osia niillä treenaaminen vahvistaa.
Testamenttivaroilla hankittuja laitteita oli neljä erilaista. Jokaisen voi säätää kahteen eri ”asentoon”, joten harjoitteluvalikoima on monipuolinen. Kuntolaitteista kiinnostuneita oli tusinan verran ja kaikki pääsivät kokeilemaan vuorollaan jokaista laitetta. Jos ei tuntunut missään, lisättiin painoa. Laitteisiin sisään leivottu epäkesko-ominaisuus tekee niiden käytöstä helppoa ja miellyttävää.
Ensimmäisellä laitteella sai vipinää alaraajoihin, lähentäjiin ja loitontajiin. Toinen voimisti etureisiä ja takareisiä. Kolmannella sai vatsa- ja selkälihakset liikkeeseen ja neljännellä yläkropan rinta- ja olkalihakset.
Tanskanen innostui esittelemään uutuuksien lisäksi myös muita salin laitteita, penkkipunnerrustakin moni uskaltautui kokeilemaan ensimmäistä kertaa.
Tunti vierähti nopeasti. Liikuntamajalla on maanantaista perjantaihin ryhmien varauksia, ne voi käydä tarkistamassa kunnan sivuilta. Muina aikoina siellä voi treenata vapaasti klo 5-22. Ummikko saa yleensä muilta kuntoilijoilta apua tarvitessaan. Kannattaa siis käydä tutustumassa uusiin ja käytössä jo hyviksi havaittuihin laitteisiin!
Kertamaksu on 5€ (käteisellä kunnantalon neuvonnasta) ja kausimaksu 45€ + 10€ pantti (kevätkausi on 1.1.-30.6. ja syyskausi 1.7.-31.12). Liikuntamajan käyttösopimus on henkilökohtainen ja voimassa kauden kerrallaan, kunnantalon neuvonnasta ja vapaa-aikapäälliköltä saa asiasta lisätietoja.