Yrittäjäjuhla ja Salonen

Mika Sankari
SYSMÄ

Hallituksen puheenjohtaja Mia Tommola avasi lauantai-iltana 16.11. sysmäläisten yrittäjien illan virallisen osuuden. Hän kertoi kuluneesta vuodesta ja sen monista tapahtumista kiittäen samalla lukuisten yhteistyökumppanien panoksesta. Tommola loi katseen myös joulunajan ja ensi vuoden suuntaan. Sysmässä vuoden yrittäjäksi valittu autoilija Juha Salonen sai Mialta paljon kiitosta vuosikymmenten mittaisesta elämäntyöstään.
Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki onnitteli puheenjohtajan jälkeen vuoden yrittäjää ja korosti kunnan otollisen maantieteellisen sijainnin tuottavan alueelle jatkossakin hyviä juttuja vaikka haasteita on olemassa. Kitkiöjoki kannusti yrittäjiä lisäämään tiedotustaan ja markkinointia, jotta sekä vakituiset asukkaat että vapaa-ajan asukkaat todella tietäisivät, mitä kaikkea Sysmästä oikeasti löytää.
Järvi-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa kannusti kuntaa miettimään identiteettiään “Oi Sysmä On”-hengessä Suomen jalkapallomaajoukkueen iskulausetta mukaillen. Pankin tunnuslukujen valossa ja ns. elinvoimaindeksilla mitaten kunnalla ja sen yrittäjäyhteisöllä pyyhkii hyvin. Yhdistykset ja urheiluseurat tekevät alueella paljon hyvää yhteistyötä ja esimerkiksi Ilolan alueesta voi koitua tulevaisuudessa Sysmälle Sarhemaan mukaan paljon iloa.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juho Hopeasaari kertoi positiivisen esimerkin nykyisestä yrittäjyyskasvatuksesta tyttärensä kautta. Monipuolinen yritystoiminta auttaisi kunnan pahimmankin ajan yli ja se tuottaa paljon hyvää muutenkin, vaikka epävarmoja aikoja onkin tiedossa. Silloin täytyy keskittyä perusasioiden hoitamiseen. Poliittisilla päättäjillä on tässä yhteydessä oma tärkeä roolinsa kunnan yritystoiminnan suunnan määrittelyssä muun muassa veropolitiikan avulla.
Illan aikana palkittiin tasavuosiin toiminnassaan yltäneitä yrittäjiä: Niko Salmio, Eeva Kantonen, Hannu Jokinen ja Pasi Sinisalo. Hiusstudio Fiiliksen Tiia Saarinen sai vuoden nuoren yrittäjän tunnustuksen. Edellinen vuoden yrittäjä Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy luovutti viittansa Saloselle. Sen jälkeen ilta jatkui paikallisista herkuista koostuneen, Pitopalvelu Tarja Lehtosen hoitaman ruokailun merkeissä ja myöhemmin illalla Nikke Saarela esiintyi illan artistina.

Kuvassa: Mia Tommola, Juha ja Jutta Salonen sekä Hannu ja Matti Sireni. Kuva Tuuli Toivonen.