Taulutietokoneet koululle

Vanhempaintoimikunta lahjoitti 15 ja koulu viisi taulutietokonetta eli tablettia Hartolan yhtenäiskoululle viime perjantaina. 20 tablettia tulevat opetuksen tueksi ja oppimis- ja tiedonhankintavälineiksi koulun kaikkien oppilaiden käyttöön.

Koulun kannettavat tietokoneet siirtyvät atk-luokkaan ja tabletteja voidaan käyttää liikkuvasti luokittain tarpeen mukaan. Tabletit ja älypuhelimet ovat jo muutoinkin koululaisten arkea, mikä oli yhtenä motiivina niiden hankintaan. Ja jos eivät vielä ole, niin nyt tulevat tutuiksi.

Käytännössä uusia tietokoneita riittää luokalliselle kerrallaan ja käyttöön otetaan normaali varausjärjestelmä. Uutuudet ja varsinainen atk-luokka kannettavineen tukevat toisiaan. Niitä käytetään myös eri kerhoissa.

-Tablettitietokoneet ovat erittäin käteviä ja helposti liikuteltavia välineitä esimerkiksi tiedonhankintaan eri aineissa – köksästä historiaan. Esimerkiksi opetukseen tarkoitetussa peda.netissä on jo muun muassa opettajien tekemiä tehtäviä, joita voi käyttää netin ja uusien laitteiden avulla, sanoi rehtori Irja Niilahti ja myhäili tyytyväisyyttään viittä vaille remontilta valmiin yhtenäiskoulun luokkahuoneessa.

Peda.net-kouluverkon tavoitteena on tieto- ja viestintätekniikan tarkoituksenmukaisen käytön edistäminen opiskelussa ja opetuksessa.

Aloite tablettien hankintaan tuli Niilahden mukaan koululta. Koululla oli tarve opetusta ja oppimista avittaviin pienikokoisiin ja liikuteltaviin tablettitietokoneisiin, mutta ei rahaa. Vanhempaintoimikunnalla sitä oli – se mitä muun muassa syysmarkkinoiden, kirjaston lukusunnuntain kahvilanpitämisen ja myyjäisten talkootyöllä tuli tienattua. Ensi lauantainakin toimikunta pitää heti aamusta alkaen myyjäisiä Hartolan S-marketin edustalla.

TK