Joutsan Katsastus vauhdissa

Ajoneuvojen katsastus on Suomessa tarkoin lain, asetusten sekä EU:n direktiivien säätelemää toimintaa, jossa tarkastetaan muun muassa ajoneuvon kunto ja valmiu-det turvalliseen liikenteeseen. Kun katsastustoiminta vapautettiin yksityisten toimijoiden tehtäväksi 1990-luvulla, ”konttorilla” käynnin pelottava maine jäi historiaan.

Asiakkaalla on valinnanvaraa useiden katsastustoimipaikkojen välillä, mikä on osaltaan parantanut asiakaspalvelua ja aiheuttanut rajuakin hintakilpailua. Kuluvan vuoden heinäkuussa tuli voimaan lakiuudistus, jonka jälkeen myös autokorjaamot voivat saada katsastusoikeudet. Toisaalta liikenteen turvallisuusvirasto Trafi haluaa nostaa katsastustoiminnan laatua valtakunnallisesti ja toimipaikat joutuvat jatkossa täyttämään yhä kiristyvät vaatimukset.

Huhtikuun alussa toimintansa aloitti Joutsan Katsastus yrittäjä Pasi Lahikaisen johdolla entisessä Joutsan meijerin kiinteistössä.

-Olen ollut katsastajana töissä täällä Joutsassa edellisen yrittäjän aikaan, joten tämä tuntui luontevalta, kertoo Lahikainen. Hänellä on autotekniikan ja elektroniikan insinöörin koulutus ja hän pyörittää jo entuudestaan Kangasniemen Katsastuksen toimintaa. Joutsan hallissa on hyvät tilat myös raskaan kaluston katsastustoimintaan ja useampikin ajoneuvo mahtuu työn alle yhtä aikaa. Yrittäjällä on parhaillaan perehdytyksessä kaksi työntekijää. Ajatuksena on se, että jatkossa Kangasniemellä mennään yhden katsastajan voimin ja Joutsassa voisi toimia kaksi henkilöä.

Joutsan katsastus tarjoaa niin henkilö-, paketti- kuin raskaan kaluston katsastukset, erikoiskatsastukset sekä hoitaa ajoneuvojen rekisteröinti- ja vakuutusasiat. Yrittäjä kertoo, että tulevaisuudessa vakuutusyhtiöiden rooli autojen rekisteröinneissä kasvaa, joten katsastajat tulevat keskittymään ydinosaamiseensa ajoneuvojen tarkastuksiin hoitaen samalla niihin liittyvät paperityöt.

Kysyttäessä hintakilpailun merkityksestä alueella Lahikainen ei vaikuta huolestuneelta.

-Toki hintoja vertaillaan, mutta jokainen ymmärtää, etteivät alle kahdenkympin katsastushinnat ole kestävää liiketoimintaa. Tarjouksia voi tietysti olla, mutta jatkuvasti niin ei voi toimia. Katsastuksen hinta ei muutenkaan ole kovin oleellinen osa autoilun vuotuisia kustannuksia.

Pasi tarkastelee pukille nostetun henkilöauton alustaa taskulamppu apunaan ja kertoo samalla, mistä viat tavallisesti löytyvät.

-Yleisimmät syyt auton hylkäykseen katsastuksessa ovat erilaiset nivelviat ja jarruviat. Niillä on osuutensa jopa puoleen kaikista hylkäyksistä, kertoo Pasi. Esimerkiksi päästöjen vuoksi uusintakatsastukseen päätyy vain pari prosenttia autoista. Katsastusmies kehottaa näin syksyllä kiinnittämään huomiota erityisesti auton valoihin ja renkaisiin. Valoissa tärkeää on paitsi valoteho, myös niiden oikea suuntaus niin oman kuin vastaantulijan näkemisen takia. Talvirenkaissa pitäisi huomioida kulutuspinnan ja nastojen kunnon lisäksi myös rengaskerran ikä.

-Äsken katsastetussa autossa oli seitsemän vuotta vanhat talvirenkaat, joissa ei sinänsä ollut ulkoista vikaa, mutta kumin jousto-ominaisuudet alkavat jo olla kyseenalaiset. Itse ajan kolmen rengaskerran taktiikalla eli käytän näin syksyllä vanhempia talvirenkaita ja vaihdan ne uudempiin, kun tulee kunnon talvikelit, kertoo päivittäin satakunta kilometriä ajava yrittäjä. RP