Hartolan Yrittäjien ilta

Hartolan Yrittäjät puhuivat asiaa, palkitsivat ansioituneita kollegojaan ja pitivät hauskaa ravintola Kardemummassa lauantai-iltana. Samalla palkittiin myös vuoden yrittäjä Hartola-Sysmä Sairaankuljetus, joka lupasi jatkaa taisteluaan yksityisen ensihoidon puolesta. Iloiseen illanvietoon kokoontui viitisenkymmentä vierasta.

Yrittäjäjuhlan avasi puheenjohtaja Osmo Haikka ja toivotti samalla tervetulleeksi Outi Hongiston, Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtajan, joka kertoi yrittäjien vuoden teemasta Vain kilpailu jalostaa. Hän totesi jämäkkään tyyliinsä, että aihe on nyt ja tulevaisuudessa sote-uudistuksen myötä entistä ajankohtaisempi ja että kuntien palvelutuotantoon on saatava mukaan myös yksityiset.

-Ydinkysymys on, miten palvelut tuotetaan. Julkiselle sektorille on saatava lisää yrittäjyyttä, Hongisto sanoi ja kertoi törmänneensä jopa yrittäjiä loukkaaviin ja järjettömiin kannanottoihin esimerkiksi Asiakkalan vanhustenhuollon kilpailuttamiskeskusteluissa.

Kunnanjohtaja Merja Olenius jatkoi keskustelua yrittäjäkoulutuksella ja muistutti, miten suuren suosion muun muassa Verkostosta Voimaa -hankkeen antama koulutus on saanut. Hän lainasi myös Yhteen Hiileen -päätöstilaisuuden esiintyjää Kari Väänästä, jonka mukaan kemijärveläisten taistelusta olemassaolostaan voi oppia ainakin sen, että ensin pitää uskoa itseensä ja sitten tarttua tilaisuuteen.

Olenius heitti myös ilmaan kysymyksen, onko nelostien hyödyntämisessä Hartolalle vielä tehtävissä jotakin uutta ja muistutti Hartolan ja Sysmän elinkeinotoimiyhteistyön tuovan uutta potkua kunnille. Oleniuksen huolenaiheena oli syystä Hartola-Sysmä Sairaankuljetuksen tulevaisuus ja hän toivottikin yhtiölle taistelutahtoa.

Sitä yhtiön yrittäjät Tuomo ja Jukka Elfvengren sekä Juhani Korhonen lupasivat riittävän, kun he saivat Hartolan vuoden yrittäjä -viittansa ja muut asiaankuuluvat palkinnot. Puhemiehenä toiminut Jukka totesi, että yhtiöstä on kehittynyt yli 30 vuoden aikana korkeatasoinen ja koulutettu ensihoitaja huipputyöntekijöineen.

-Vähitellen muissakin Päijät-Hämeen kunnissa on huomattu, että yksityistä ensihoitoa tarvitaan. Yhtiömme, Hartolan ja Sysmän sekä paikallisten ja kesäasukkaiden työ kantaa nyt hedelmää, Jukka totesi ja lisäsi, että yhtiön perusta luotiin, kun vuonna 31. tammikuuta 1979 Tuomon ja Jukan vanhemmat Pentti ja Anja Elfvengren ostivat Janne Lehtiseltä ambulanssin varusteineen ja laajensivat näin taksiyrittämisen sairaankuljetuksen puolelle.

Yritys toimi nimellä Henkilökuljetus Elfvengren Ky. Taustalla on siis yli 50-vuotinen yrittäjäura, joka on periytynyt lapsiin. Myöhemmin yhtiö laajeni yritysostoin Sysmään. Paikalla juhlissa oli myös edelleen yrittäjänä toimiva Pentti-isä, joka kantoi rinnassaan 50-vuotisen yrittäjyyden ristiä. Sitä ei kovin monella ole.

Illallisen, palkitsemisen ja yrittäjäristien jaon jälkeen juhlat jatkuivat joulupukin vierailulla, lahjojen jaolla ja iloisella tanssilla. TK