Taukotupa toiminut jo 25v

Hilda ja Vesa Järvinen
Hartola

Hartolan Pohjolankylässä toimiva Taukotupa juhli viime perjantaina neljännesvuosisataista toimintaansa.

Anja ja Pentti Elfvengren aloittivat tuolloin kahvila- ja ravintolatoiminnan tarjoamisen valtatie neljällä liikkuville ja myös paikallisille taukopaikaksi.

Vuodesta 2000 Taukotuvan toiminnasta on vastannut perustajien tytär Tarja Elfvengren henkilökuntansa kanssa. Yhtiön taustalla on koko sisarussarja.

Ympärivuotisesti Taukotupa työllistää kymmenen henkilöä ja kesäkaudella toiset kymmenen henkilöä.

– Henkilökunta tekee ja luo paikan ilmapiirin, totesi Tarja Elfvengren.

Henkilökunnan vaihtuvuus on ollut vähäistä. Pisimpään Taukotuvalla ahertaneet ovat viihtyneet työssään jo useita vuosia: kuusitoista vuotta on joillakin työuraa takanaan. Samoin joustavuus ja hyvä ammattitaito saavat kiitosta.

Taukotuvalla tehdään ruoka ja leivonnaiset paikan päällä. Keittiöstä löytyy niin leipomisnurkkaus kuin lämpimän ruuan valmistustilat lounaalle, annnosruuille ja pikkulämpimille. Moni poikkeaa paikalle saadakseen esimerkiksi lihapiirakoita tai tuoreita munkkeja.

-Tuoreet ja pakastamattomat raaka-aineet ja tuotteet kuuluvat arkeen ja juhlaan, jatkaa Tarja Elfvengren.

Juhlavuoden kunniaksi perjantaina Taukotuvalla oli tarjolla täytekakkukahvit, limonadia, jäätelöä ja grillimakkaraa. Paikalla oli myös tankkauspiste SEO:n edustus. Sen toiminta alkoi 40 vuotta sitten ja nykyisin SEO:n mittarit palvelevat asiakkaita ympärivuorokautisesti piha-alueella.

Juhlatunnelmaa tuuliseen päivään toivat Ulla Miettisen ja Sami Tabellin musiikkiesitykset ja yhteislauluhetket. Samoin Leo Mäkiö esitti lauluja juhlaväelle.

Juhlapäivänäkin aisti paikan kotoisuuden ja palveluhenkisyyden. Arjesta muodostui juhlahetki niin vartavasten paikalle tulleille kuin satunnaisille ohikulkijoille.

Yläkerrassa nuoremmalle väelle oli tarjolla keppihevosrata. Samoin jaossa oli SEO:n ilmapalloja. Paikalla oli myös myyntituotteita paikkakunnan yrittäjiltä, kuten koruja, neuleita, käsitöitä ja Aberdeen Angus -nautakarjan lihaa.

Taukotuvan toiminta jatkuu juhlahumun jälkeen normaalisti. Pysähdyspaikka on avoinna päivittäin näin kesäaikaan aina kello kahteen aamuyöllä ja avautuu jälleen kello viisi aamuvarhaisille kulkijoille. Talvisin ovet ovat avoinna puoleen yöhön.