Mitä hyvää Hartolassa?

Helena Mäkinen
HARTOLA

Aika kummallista, että Hartolassa vielä asuu niin moni, vaikka täällä joidenkin lehtitietojen mukaan on kaikki aivan surkeassa jamassa. Missään ei ole mitään ja jos on, niin se on jotain negatiivista. Onkohan tässä nyt koko totuus?
Vastaan kävelee kuitenkin hyväntuulisia ihmisiä ja torikahvilan asiakkaiden jutut saavat hyvälle tuulelle. Pitänee ihan käydä kysymässä, löytyykö Hartolasta kaikesta huolimatta jotain hyvääkin!

Pirkko Läderberg

– Kaikki tarvittava löytyy Hartolasta. Paitsi rautakauppa, jota silloin tällöin tarvitsisi. Harrastuksia on joka lähtöön, kuntoportaatkin käytiin viime viikolla tanssimassa. Pyörällä on ajeltu ja uimarannat koluttu. Koskipäässä on taas hieno näyttely, johon joka kesä käydään tutustumassa.
– Tämän ikäiselle ihmiselle ainakin on riittävästi kaikenlaista. Ja naapuripitäjistä löytyy kesäteattereita läheltä, jos haluaa nähdä paikkakuntien omia mainioita näyttelijöitä.
– Nähtävyyksiä täällä on myös – ja Hartolan luonto on kaunis – mikäs on kulkiessa Tainionvirran rannassa!

Riitta Salminen

– Ollaan vietetty useita kesiä Hartolassa, muun muassa Talassaaressa Murakan kylällä on oltu neljänä vuonna. Asumme Keravalla. Täällä on hyviä ruokapaikkoja ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Mies lähti juuri pitkälle reippaalle kävelylenkille. Hartola on ihan kiva ja ihmiset ovat ystävällisiä. Kauppoja saisi olla enemmän.

Annina, Hugo ja Elmeri Hakala

– Mökki on parasta, kertoo äiti Annina. Hugon mielestä parasta on uiminen.
Perhe on ollut vuodesta 2011 eli seitsemisen vuotta Hartolan kesäasukkaina. Terveyskeskuksessa lasten kanssa juuri käynyt Annina toteaa, että terveyspalvelut pelaavat tosi hienosti.

Martti Paaso

– Hartola on rauhallinen kylä, jossa ei ikinä tapahdu mitään ikävämpiä asioita. Se rauhallisuus on myös ehkä se huono puoli. Tämä on pieni paikka ja täällä on pienet ympyrät. Nyt on hienoa, kun kunta on panostanut liikuntamahdollisuuksien parantamiseen ja kunnostanut leikkipuistoja ja päiväkoteja. Nyt on vielä alettu suunnitella urheilukenttää. On hyvä, että pyritään kehittämään kuntaa, varsinkin tällaisia pieniä kuntia, että tulisi vähän eloa. Täältä löytyy monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia, jos vain haluaa harrastaa.
– Olen asunut koko ikäni Hartolassa ja pääsin juuri peruskoulusta.

Arja Toivonen

– Hartolassa luonto, erityisesti Tainionvirta, on parasta. Vanhusten palveluasunnoissa ja Kotisalossa on hyvä hoito. Kirkko on hyvä ja hautausmaa hyvin hoidettu.
– Tykkään, että esimerkiksi ruokakauppa on mulle ihan riittävä, samoin terveyspalvelut ovat olleet riittävät. Ja kirpputorit on tosi hienoja! Uusi apteekki on myös siisti ja toimiva, voi asioida rauhassa.

Pasi Suhonen

– Pieni paikka, hyvä golfkenttä ja muutenkin hyvät liikkumismahdollisuudet. Lapsena käytin hyviä hiihtolatuja.
– Pieneksi kyläksi asiat on niin hyvin kuin niiden tarvii olla. Päinvastainen paikka kuin kaupunki. Ihmiset on paljon mukavampia ja rennompia kuin kaupungissa.
– Kalastus oli suosikkipuuhaani, kun täällä asuin. Nyt olen asunut kuusi vuotta Lahdessa ja käyn suunnilleen kerran kuussa Hartolassa.