Hallikainen musisoi Kaislassa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Hoivakoti Kaislassa otettiin pieni etuotto juhannukseen aatonaattona, kun asukkaita saapui viihdyttämään laulaja Joel Hallikainen. Lauluistaan ja televisio-ohjelmistaan tuttu mestari muistettiin Kaislassa hyvin ja asukkaat ottivat hänet lämpimästi vastaan.
Hallikainen tekee parhaillaan koko vuoden kestävää kiertuetta Attendon hoivakoteihin ja viime viikolla vuorossa olivat saman päivän aikana Joutsa, Sysmä ja Hollola. Taitelija tekee kiertuetta teemalla ”ihmisten kohtaaminen”.
–Nämä ovat kohtaamisia enemmän kuin esiintymistilaisuuksia. Tulenhan vieraaksi ihmisten kotiin ja tilanne on herkkä ja arvokas. Tilanne ei sinällään minua jännitä, olenhan paikalla kutsuttuna.
Taiteilijan mukaan ihmisten olohuoneisiin saapuminen asettaa ohjelmistolle omat vaatimuksensa.
–Pitää löytää lauluja, joissa kiitellään täällä vanhuuttaan viettäviä asukkaita. Hehän ovat rakentaneet tämän maan.
Attendo -kiertue on ollut Joel Hallikaisen mielestä onnistunut, palaute on ollut positiivista. Hoivakotien musiikilliset tapahtumat ovat miehelle luontaisia, eivät mitään iskelmätähden konsertteja, vaan yhteisiä ja lämpimiä tapaamisia. Hallikainen muistuttaa, että juuri tällä hetkellä Suomessa on ikäihmisiä enemmän kuin koskaan ja silti heitä kuullaan entistä vähemmän. Hän kokee olevansa hoivakotien keikoilla eräänlaisena muistuttajana.
–Meidän on pidettävä vanhuksista huolta ja vaikka välimatkat ovat keikoilla pitkiä, niin minä yritän osaltani pitää huolta siitä lyhyestä välimatkasta – sydämestä sydämeen.
Hallikainen on laulanut julkisuudessa 35 vuotta. Kaislassa hän esiintyi yksin kitaran kanssa, mutta laulajan arkeen mahtuu kaikenlaisia keikkoja myös orkesterin kanssa. Vaikka työtahti on välillä kiivas, taiteilija kertoo oman perhe-elämänsä olevan hyvin kasassa – omat vanhemmatkin ovat vielä hyvässä kunnossa.

Kuvassa: Tuija Hakala toivotti Joel Hallikaisen tervetulleeksi Kaislaan.