Taikurimestari Simo

Mika Sankari
SYSMÄ

60 vuotta maaliskuussa täyttänyt taikuri Simo Aalto on tehnyt pitkän ja palkitun uran taikatemppujen parissa. Aalto on viettänyt melkein koko ikänsä taikuuden maailmassa. Suomea hän on kiertänyt vuodesta 1990 lähtien. Vuonna 2000 Aalto voitti Lissabonissa taikureiden maailmanmestaruuden.
Taikurin “Jokeri-pokeri-box!”-hokema on tullut monille tutuksi esimerkiksi Ylen lastenohjelmissa Veturi ja Puoli kuusi. Kirsti-vaimo on nähty jo vuosia Aallon rinnalla hänen esityksissään.
Simo loihti taikoja vaimonsa avustuksella Teatteritalon lauantai-iltapäivässä 22. elokuuta mm. puhallettavien hanskojen, taianomaisten puhallusten, taikapulverin, taikanarun, omituisen jakkaran, liinan, taikasauvan ja kanin avustuksella. Kaikki taikatemput eivät välttämättä mene kerralla putkeen.
-Pienet tekevät pieniä virheitä, totesi taikuri Aalto sanoi kaniin viitaten.
Eläinmaailmaa edusti myös Paloma-kyyhkynen.
Yllätyskakusta paljastui Eino-niminen papukaija, joka saatiin viimein hypnoosihyrrän avulla hiljaiseksi. Taikuri arveli, että pienten lasten vanhemmat pulittaisivat isoja summia moisesta hyrrästä.
Seitsemänvuotias Eveliina pääsi taikurin avustajaksi ja hoiti homman tyylikkäästi kotiin.
Taikapussiin kertyi paljon aluksi näkymätöntä tavaraa, kuten golfvälineitä palloineen ja 18-reikäisine sukkineen.
Aallolla on verkossa YouTube -kanava eli Simon taikakoulu. Sitä kautta uudeksi tekijäksi taikuuden kiehtovaan maailmaan?
Esityksen jälkeen ei tällä kertaa valitettavasti päästy fanikuviin taitavan taikuriparin kanssa, mutta fanikortin sai ottaa muistoksi. Ensi kerralla saadaan sitten kaverikuvatkin, Aalto lupasi.

Kuvassa: Eveliina avusti taikuria reippaasti.