Nelinvoimaa!

Mika Sankari
HARTOLA, JOUTSA,
PERTUNMAA, SYSMÄ

Maanantaina 17. elokuuta julkistettiin uusi sähköinen palvelu eli Nelinvoimaa.fi -sivusto osana Pienten kuntien elinvoimaa -hanketta. Toimintaa koordinoi Hartolan kunta ja sivustojen toteutuksen yhteistyökumppanina toimii Joutsan Seutu.
Sivustolle on koottu tietoja työn-, yrittämisen-, asumisen- ja elämisen mahdollisuuksista Hartolassa, Joutsassa, Pertunmaalla ja Sysmässä.
Uudella alustalla yrittäjät kertovat itsestään ja alueen tarjoamista mahdollisuuksista mm. videoiden ja blogien muodossa. Yritystarinoita pyritään tekemään mahdollisimman kattavasti jokaisesta neljästä kunnasta.
-Tarkoituksemme on markkinoida aluetta ulospäin, mutta myös sisäisesti, jotta pienten kuntien yhteistyö vahvistuu. Toivotamme kaikki kynnelle kykenevät tahot mukaan kertomaan alueen tarjoamista mahdollisuuksista, hankkeen projektipäällikkö Anne Lahikainen-Aho vetoaa.
Nelinvoimaa.fi-palvelun tarkoituksena on tukea 12000 asukkaan työssäkäyntialueen yhteistyötä maakuntien reunoilla ja vahvistaa mukana olevien kuntien näkyvyyttä sekä lisätä alueen elinvoimaa.
Tavoitteena on myös saada yritykset ilmoittamaan piilotyöpaikoista, sillä se tarjoaa uuden ikkunan työnhakijoille työpaikan löytämiseen. Työnantajien kannattaa projektipäällikön mukaan käyttää palvelua “matalalla kynnyksellä” hyödykseen.

  • Työvoiman kohtaanto-ongelma ja työvoiman saatavuus ovat merkittävä uhka alueen elinvoimaisuudelle. Maakuntarajat ja erilaiset käytännöt eri maakunnissa vaikeuttavat tätä kehittämistä, mutta samalla alue muodostaa yhtenäisen työssäkäyntialueen, jossa Hartola sijaitsee keskeisellä paikalla, Lahikainen-Aho sanoo.
    Oppilaitosyhteistyöllä ja työllisyydenhoitoa osaksi elinkeinojen kehittämistä linkittämällä parannetaan reunakuntien elinvoimaisuutta, työllistymistä ja työvoiman saatavuutta.
    Pienten kuntien elinvoimaa -hanke yhdessä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Lahden koulutuskeskus Salpauksen, hoivayrittäjien sekä TE -hallinnon kanssa pilotoi sosiaali-ja terveysalan perustutkinnon Hartolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän alueella. Lähellä tapahtuva koulutus säästää aikaa ja rahaa ja osaltaan madaltaa osallistumiskynnystä.
    Lähihoitajakoulutuksen haun avautumisesta ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin viikolla 35. Asiasta voi hakea lisätietoja Nelinvoimaa.fi-sivustolta.

Kuvassa: Projektipäällikkö Anne Lahikainen-Aho esitteli uutta Nelinvoimaa.fi-sivustoa työhuoneessaan Hartolan kunnantalolla.