Yritys tutuksi – Järvipesula

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sirkka Rolig aloitti Järvipesula Ky:n uutena yrittäjänä Sysmässä vuoden 2019 alusta. Kiirettä on ollut ja töitä riittänyt yhtä poikkeusta lukuunottamatta.
– Korona-aikana työt vähenivät rajusti. Isojen asiakkaiden kuten seurakunnan, majoituspalveluyritysten ja pitopalvelujen toiminnot olivat pysähdyksissä ja se kyllä näkyi pesulassa selvästi.
Kuitenkin Rolig on täysin tyytyväinen tekemäänsä ratkaisuun yrittäjyydestä ja kun nyt normaalirytmi on kesän mittaan palautunut, asiakkaita riittää.
Kesäaika on kiireinen, sillä vapaa-ajan asukkaiden merkitys on suuri pesulatoiminnassa.
– Työtä on loma-aikana ollut vuorotta ja apuvoimiakin olen joutunut käyttämään muutamaan otteeseen.
Eniten Järvipesulaa työllistävät liinavaatteet ja matot. Vapaa-ajan asukkaiden pyykkien lisäksi paikkakunnan ikäihmiset tuovat liinavaatteensa pestäviksi säännöllisesti.
Järvipesulan konekanta oli kokolailla vanhentunutta Roligin aloittaessa, niinpä hän on uusinut kaksi suurta pesukonetta.
– Niihin vanhoihin ei ollut enää saatavilla varaosia.
Yrittäjä asuu Hartolassa ja pitää pientä työmatkaa positiivisena asiana, matkan aikana kun ehtii miettiä päivän työt sopivaan järjestykseen.
Sirkka Rolig uskoo tulevaisuudessa pesulapalvelujen kysynnän pysyvän hyvällä tasolla, sillä ikäihmisten osuuden kasvaessa kotona tehtävät työt pyykinpesu mukaan luettuna tulevat entisestään vähenemään.

Kuvassa: Sirkka Rolig koki koronaepidemian aikana hiljaisia hetkiä, mutta kesän myötä työmäärä on palautunut ennalleen.

Järvipesula Ky

Uotintie 10, alapiha, Sysmä
Puh. 040 064 3135