Taidepiknik Hartolassa

Riikka Palvaila
HARTOLA

Viime sunnuntaina tarjottiin loistava mahdollisuus yhdistää hengen ja ruumiin ravintoa Maila Talvio -salongin, Itä-Hämeen museon ja eväsretkeilyn merkeissä. Salongin tämänkesäisen näyttelyn kuraattori, Hartolan kunnan vapaa-aikaohjaaja Marja-Leena Koivisto ideoi ja Hilda Järvinen apunaan toteutti tunnelmallisen kesäisen sunnuntaipiknikin taidenäyttelyn sisätiloissa ja pihamaalla. Valkoiset pöytäliinat koristeluineen odottivat eväskoreja ja puheensorinaa ja taidenäyttelyn sekä museon ovet olivat avoinna ilman pääsymaksua. Tapahtuma oli osa Suomen juhlavuoden Syödään yhdessä -teemaa.
Sadekuuroista piittaamatta ulkopöytiin eväitään virittivät hartolalaiset opettajat Leena ja Juha Laattala, jotka olivat jo aiemmin vierailleet oppilaidensa kanssa näyttelyssä. Molemmat kiittelivät sen antia:
– Huippupaikka lasten kanssa kierrettäväksi, etenkin yläkerran mekaaniset laitteet herättivät kiinnostuksen, totesi Leena Laattala. Marja-Leena Koivisto kuunteli tyytyväisenä palautetta ja kertoi näyttelyssä syntyneen monia mielenkiintoisia keskusteluja taiteesta etenkin lasten kanssa:
– Ilahduttavaa kyllä, lapset myös näyttävät tuovan isovanhempiaan tänne, nauroi Koivisto. Näyttelyn sisätiloissa iloista piknikkiään kokosivat myös Itä-Hämeen Taitajat, joiden pöydän tarjonta oli niin runsas, että tarvittiin pieni laajennus, ennen kuin kaikki lajit oli saatu kauniisti esille. Salin seiniltä tilaisuutta katselivat kipsattuihin lakanoihin muovautuneet taideteokset.

Kuvassa: Itä-Hämeen Taitajat osallistuivat iloisin mielin piknikille kooten kuitenkin runsaan pöytänsä sisätiloihin, suojaan sadekuuroilta.