Sysmän valtuusto avasi kautensa

Mika Sankari
SYSMÄ

Vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 20. maaliskuuta hallintosäännön muutokset hyväksyttiin ja ne astuvat voimaan 1.4.2023. Koulun nimen kirjaamista johdonmukaisesti joko Yhtenäis- tai Yhteiskouluksi toivottiin.

Useiden valtuustoaloitteiden tilanne päivitettiin. Päivitettyjen tietojen pohjalta valmistellaan aikataulusuunnitelmat vesijohtoverksoston saneerauksista. Jätehuoltoa lähdetään kehittämään suunnitelmallisesti, nuorisovaltuuston suorasta aloiteoikeus on jo voimassa, kuntalaiskysely ja vapaa-ajan asukaskysely Terrikorven tuulivoimapuistoon liittyen on tarkoitus viedä kaavatoimikunnan kautta kunnanhallitukseen toukokuussa 2023.
Esteettömyyskartoitus taajama-alueelle halutaan teettää, mutta opinnäytetyön tekijää ei ole vielä löytynyt. Tilinpäätöksistä ja talousarvioista on tarkoitus laittaa talouspäällikön toimesta jakeluun avoin, lyhyt ja selkokielinen versio. Vapaa-ajan asukkaiden edustaja voidaan kutsua puheoikeudella perustettavaan elinvoimatyöryhmään. Hyvinvointipäällikkö aloitti Sysmässä tehtävässään 1.1.2023. Aamupuurotarjoilu päätettiin muuttaa pysyväksi oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvointia tukevaksi toiminnaksi vuoden alusta lukien. Taajama-alueen pysäköintiä tarkastellaan kokonaisuutena kartoitustiedon pohjalta, ei pelkästään Veijolantien kadunvarsipysäköintiä. Suopellon sataman saattolaituri on tarkoitus saada rakennettua jäiden sulettua. Frisbeegolfrataa käsitellään osana kokonaisuutta, samalla tarkastellaan myös muita sijoituspaikkoja 18-väyläiselle frisbeegolf-radalle.

Heli Kuitunen kiitti päihdetilannekyselyä koskevassa puheenvuorossaan sysmäläisiä ahkerasta vastaamisesta. Puolet vastanneista aikuisista on sitä mieltä, että päihteitä käytetään liikaa.
Kunnanvaltuusto hyväksyi Niemenrannantien/Rimminniemen ranta-asemakaavamuutoksen.
Valtuusto valitsi tilintarkastusyhteisöksi tilikausille 2023- 2027 Mikkelin tilintarkastus Oy:n.

Timo Aromaa jätti valtuustoaloitteen.
-Keskustien varrella on paljon asutusta ja tiellä ajetaan usein reilusti yli nopeusrajoituksen. Maalarintien ja Poikkitien kohdalle on rakennettava suojatie korotuksin huonon näkyvyyden takia.