Sysmän uimahallille uudet toimijat

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmän kunta järjesti keväällä kilpailutuksen uimahallin ja kuntosalin pyörittämisestä ja tarjouspyyntöön sisältyi lisäksi kunnan muidenkin liikuntatilojen vuokrausten hoitaminen.

Mia Kärkkäinen ja Petri Kaurinki osallistuivat tarjouskilpailuun Kärkkäisen yrityksen nimissä. Kunnanhallituksen käsittelyssä he voittivat tarjouskilpailun ja perustivat välittömästi avoimen yhtiön Sysmän Liikuntapalvelut ay:n tehtävää varten.

-Olemme monitoimijoita. Kunta omistaa tilat ja me hoidamme niiden puitteissa kunnan määrittämät tehtävät, yksinkertaistaa Kärkkäinen kuviota.

Yhtiömiesten työnjako on selkeä; Petri kouluttautui keväällä uinninvalvojaksi ja hoitaa jatkossa kaikki liikunnalliset tehtävät.

-Tarkoituksena on kehittää nykyisiä palveluja ja lisätä tuotepalettiin myös aivan uusia liikuntamuotoja. Aloitamme kahvakuularyhmällä – se sopii kaikenikäisille ja on hyvä liikuntamuoto työkyvyn parantamiseksi, toteaa Kaurinki.

Uimahallin kahvio on yksi tärkeä kehittämisen ja monipuolistamisen kohde. Kärkkäisen mukaan kahviota ryhtyy käytännössä hoitamaan Lana Piippo.

-Hyödynnämme kahvion tuotteistamisessa Lanan tunnettuja keittiötaitoja.

Yrityksen suunnitelmissa on keskustella yhteistyökuvioista lähellä sijaitsevien hoitokoti Kaislan ja pian valmistuvan sote -keskuksen kanssa.

Kauringin mukaan uudet yrittäjät odottavat hallin avaamista innokkaina. Syksy tulee olemaan tärkeää aikaa toimintojen linjauksissa, vaikka toukokuussa päästiin jo vähän harjoittelemaan käytännön tehtäviä.

-Oma vapaa-aika vähenee taatusti. Toivottavasti viikonloppuisin pääsen puuhastelemaan jotain tuonne itselleni tärkeän harrastuksen, elikkä salibandyn puolelle.