Sysmän Autoservis 25v

Teboilin huoltoasemaa pyörittävä Eeva ja Pekka Kantosen yritys Autoservis Oy juhli 25-vuotispäiviään viime viikon lopulla. Yritys ei ole aina ollut Teboil -asema. Kun Kantoset ostivat paikan lopetettuaan muut yritystoiminnot (ovien- ja ikkunoiden valmistus, kioskitoiminta), toimi asema Union -lipun alla. Viiden vuoden kuluttua asema siirtyi Nesteen myyntipisteeksi ja viimeiset 6 vuotta huoltamo on toiminut Teboil -asemana.

Jokamies -ajoissa tutuksi tullut Seppo Rouhiainen toimi aikoinaan Sysmässä varaosaliikkeen yrittäjänä ja hän alkoi houkutella Kantosia huoltoasema -yrittäjiksi.

-Sepon mielestä se oli hyvä tapa yhdistää työ ja harrastus. Kun tilaisuus tuli, päädyimmekin siihen ratkaisuun, toteaa Eeva Kantonen.

Vähän myöhemmin Rouhiainen tuli saman katon alle rakennettuun lisäsiipeen varaosineen. Muutaman vuoden kuluttua hän kuitenkin päätti keskittyä pelkästään Lahden myymälän pyörittämiseen ja tila jäi tyhjäksi. Kantoset ostivat tyhjäksi jääneen siiven ja saivat lisää tilaa mm. varaosille ja muille tarvikkeille.

Autoservis Oy:n yritystoiminta jakautuu kolmeen päähaaraan; polttoainemyyntiin, baaritoimintaan ja korjaamon töihin. Monipuolisuus on maaseudulla sijaitsevan huoltoaseman valtti.

Teboilin baarissa tarjottavat tuotteet ovat laajentuneet pullasta ja kahvista myös ruokapuolelle. Päivittäiten ruokalijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta.

Pekka Kantosen valtakunta on uuden ilmeen saaneen korjaamon puolella. Vaikka autokanta on alkaa nykyään muistuttaa yhä enemmän tietokoneita, Pekan kaltaisia ammattimiehiä tarvitaan myös jatkossa.

-Autossa on edelleen paljon kuluvia osia, joita on uusittava ja lisäksi perushuoltoja tarvitaan kaikkiin autoihin, toteaa Pekka itse.

Sysmän Teboil kuuluu Autoasi -ketjuun  ja varaosat tilataan ketjun omistavalta Örum Oy:ltä. Pekka Kantosen mukaan isoon ketjuun kuuluminen on välttämätöntä, sieltä kun tulee kaikki tuki ja koulutus.

Eeva ja Pekka Kantosen lisäksi asemalla työskentelee heidän poikansa Joni Kantonen. Aiemmin Joni on suhtautunut torjuvasti mahdollisuuteen jatkaa vanhempiensa yritystoimintaa, mutta nykyään kommentit ovat muuttuneet varovaisen myönteisiksi. Eeva ja Pekka toki aikovat työskennellä yrityksessä niin kauan kun voimia ja haluja riittää.

Onnistuneen juhlapäivän kahveja kävi asemalla maistelemassa arviolta nelisensataa asiakasta. Pajatson peluun Sysmän mestariksi naputteli Matti Riutta (20 pennillä 3 markkaa) ja toiseksi tulivat tasapistein Jocke Stjernvall ja Jaakko Stålhammar. Rengassarjan arpajaisissa voitti Jorma Sainio.

KP