Sometusta Sysmästä

Hilda ja Vesa Järvinen
Sysmä

Tarkkasilmäiset Sysmän kunnan sosiaalisen median kanavia seuraavat ovat saattaneet huomata, kuinka somepäivitysten määrä on kasvanut ja muuttunut nuorekkaammaksi heinäkuun alusta. Kiittäminen on kunnan uusia kesäsomettajia: Ebba Blomqvistia, Emilia Junnilaa, Katri Saavalaista ja Lauri Toivosta. He ovat pitäjän omia kasvatteja ja opiskelevat Sysmässä: Katrilla alkaa 9. luokka, ja toiset ovat kukin Sysmän lukion eri vuosikursseilla.

Nuorien tehtävänä on julkaista mielenkiintoisia, Sysmää markkinoivia postauksia Sysmän kunnan facebook-, instagram- ja snapchat-tileillä.

-Materiaalina käytämme postaushetkellä ottamiamme kuvia, videoita tai haastatteluita, jotka sitten jaamme sometileille. Julkaisut ovat rentoja ja vapaamuotoisia, sellaisia mitkä tuntuvat sillä hetkellä kiinnostavilta niin meille kuin seuraajillekin, Emilia kuvailee työtehtävää.

Kesä on ensimmäinen, kun kunta on palkannut kesäsomettajia, ja nuoret ovat lähteneet täyttämään tehtäväänsä intensiivisesti. Päivityksiä on tehty Suvisoitosta, Kirjakyläpäivistä ja edessä on vielä Uotinpäivät sekä erilaiset tapahtumat laidasta laitaan. Tehtävänä on myös vapaasti valittavien, omaa mielenkiintoa herättävien tilanteiden, palveluiden ja tapahtumien julkaiseminen.

Koska kesäsomettajien työ on vasta alkanut, eivät he vielä ole saaneet kommentteja työn jäljestään kunnan sometilien seuraajilta. Ainakin työnantajan puolelta on kuulunut positiivista palautetta.

Nuorten työt jatkuvat kesäkauden ajan, mutta heiltä löytyisi intoa jatkaa vielä syksynkin tullen. Päivityksiä voi seurata Sysmän kunta -facebook-tilitä sekä sysmankunta instagramista ja snapchatistä.