Sohvi keskittää toimintaansa

Kahvila -ja vaatealan yrittäjät Arja Kauko ja Sari Laukkanen luopuvat S-Marketin tiloissa olevasta Sohvin Pikkukammarista ja keskittävät liiketoimintansa Sysmäntien Sohvin Lounaskahvilaan. Pikkukammarin toiminta loppuu juuri tänään keskiviikkona.

Yrittäjien mukaan kahden toimipisteen hoitaminen oli työlästä ja toiminnan kulut nousivat korkealle.

– Kahden pisteen välillä juokseminen hajotti toimintaa ja kahden toimipaikan vuokra- ja henkilökulut olivat aivan liikaa. Työntekijöiden määrä vähenee kahdella keskittämisen ansiosta, toteavat Kauko ja Laukkanen.

Vaateala ei kuitenkaan jää kokonaan pois yrittäjien tuotepaletista, sillä Lounaskahvilan toiseen päätyyn perustetaan osasto lähinnä naistenvaatteita ja laukkuja varten.

Sohvin Lounaskahvilan päivittäinen tarjonta muodostuu ruoasta, kahvista ja leivonnaisista.  Päivän ruokavaihtoehtona tarjotaan keiton lisäksi tukevampi vaihtoehto ja lisäksi tilauksesta mm. kala-, kana-, pihvi- ja kasvisruokia.  Herkullisia täytekakkuja ja voileipäkakkuja tehdään tasaiseen tahtiin tilauksesta myös ulos.   Kahvilan aukioloaika pitenee huhtikuu alusta käsittämään lauantait ja kesäkuukausiksi myös sunnuntait ja uutena asiana tarjolle asetetaan lähiaikoina myös noutopöytä.

Kahvilan pyörittämiseksi yrittäjät palkkaavat yhden nuoren työntekijän Nuori Työ –projektin kautta ja harjoittelijoita otetaan töihin tilanteen mukaan.  Yrittäjien työpäivä alkaa aamuisin jo puoli viiden maissa.

– Heti kuudelta paikalle tulevat ensimmäiset aamukahvin juojat ja munkkien täytyy tietysti olla silloin jo valmiina.

KP